Под слоганом Етапа 13 „StandUpFest“ и ове године у Новом Саду

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Okt.2023, 19:13

Под слоганом Етапа 13 „StandUpFest“ и ове године у Новом Саду

„StandUpFest“ по тринаести пут у Београду и други пут у Новом Саду окупиће пробрану екипу станд уп комичара са домаће, регионалне и интернационалне сцене која ће се смењивати пред публиком током пет дана фестивала, од 22. до 26. октобра 2023. Ове године, фестивал се одржава под слоганом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Етапа 13. Фото: StandUpFest Etapa Отварање фестивала заказано је за недељу 22. октобра у новосадском Српском народном позоришту са почетком у 20 часова, када ће Срђан Динчић премијерно извести свој нови, шести специјал „Меркур бескућник“.
Вече ће отворити Никола Радојловић који ће овом приликом такође премијерно извести свој нови станд уп материјал.
Срђан Динчић један је од најпознатијих регионалних станд уп комичара. Иза себе има толико наступа у Србији, региону и белом свету, да смо после 1500 престали да бројимо. А свако ко познаје Срђанов рад, зна да ће овај нови, шести специјал бити бољи од свих претходних. Али, ако сте први пут овде, и не знате ко је Срђан, ево пар речи о њему.
Срђан Динчић је станд уп комичар из прве поставе организације Стандуп.рс, а иза себе има 13 година активног рада у свету комедије. Био је учесник свих фестивала у земљи и региону, као и хеадлинер сваког „StandUpFest“ у Београду. Сценариста је и учесник емисије „Вече са Иваном Ивановићем“.
Учествовао је у пројекту „Stand up & more“ који се емитује на каналу Comedy Central Extra и први је комичар са наших простора који је обишао 50 градова и напунио два Дома синдиката са специјалом „Ђаво из јагоде“. Учесник је ТедЕx конференције и један од најпознатијих афористичара у Србији. Отварао је наступ чувених комичара Едија Изарда (УК) и Дилана Морана (ИРЛ). Пред претходну премијеру је успео да сломи руку на баскету, тако да смо му пред ову премијеру забранили било какве физичке активности. „Меркур бескућник“ је Срђанов шести специјал. Претходних пет су „Испод невидљивог кишобрана“, „Лаж по истинитом догађају“, „Ђаво из јагоде“, “Треће стање” и „У процесу“.
Улазнице су у продаји по цени од 1.500 динара!
Четврте фестивалске вечери, у среду 25. октобра, гледаћемо најбоље регионалне комичаре у новосадској Арени Цинеплеx са почетком у 18:30 часова. Наступају Марина Орсаг из Хрватске и Игор Дрљо из Босне и Херцеговине. Програм води Небојша Поткрајац из Србије. Марина Орсаг је на станд уп сцени већ осамнаест година – с разлогом. Особа невероватне позитивне енергије и великог срца која ће својом духовитошћу донети громогласан смех на лица публике. Остварила је преко 3500 наступа широм региона и Европе, и освојила разне награде од којих су јој најдраже Прва награда публике на Лент Фестивалу 2014., Топ 10 комичара света Јокенатион такмичења 2015. и титула Европског хероја хумора у Амстердаму 2018. Својим радом у продукцији и менторисањем створила је станд уп сцену у Хрватској.
Игор Дрљо је најмањи Херцеговац. Мостарац пун позитивне енергије који је постао и прави Херцеговац, јер се преселио у Загреб. Растао првих пар година и нагло престао, али зато се није престао дебљати. Класични зајеб природе. Станд уп-ом се бави од 2013. године. Мало буре позитивне енергије. Људи су љубоморни на њега због тога (не зато што изгледа к’о буре, него због енергије). Видљиви синдром пудлице, лаје на све око себе и види све у својој величини. Ако га видите не бојте се, не гризе… Само се игра. Укратко, мали човек великих могућности и још већег смисла за хумор.
Регионално вече је већ годинама једно од најпопуларнијих фестивалских вечери, тако да набавите своју карту на време.
Улазнице су у продаји по цени од 1.500 динара!
Последње фестивалске вечери, у четвртак 26. октобра у новосадском „The End Cafe“ са почетком у 20 часова, биће одржано Интернационално вече станд уп комедије на енглеском језику. Наступају Део Катунга, Љубица Поповиц и Мила Паниц. Део Катунга је врло необично биће, са чудном комбинацијом гена и веома шареноликим педигреом. Рођен је и одрастао у Бугарској као полу-Конгоанац, где је црпео енергију две веома различите културе, креирајући једну велику муњу позитивне енергије која мами осмехе свих националности широм света. Само се опустите и дозволите себи да вас Део поведе на комично путовање – са ставом.
Љубица (Луби) Поповиц пореклом је из Црне Горе, а у Њујорку живи, ради, и бави се станд уп комедијом и продукцијом. Критичари и публика описују њен рад као „ок“, њена мама га описује као „невероватан“ и „наступ који одузима дах“. Током септембра покренула је и свој подцаст „Добро сам, хвала!“.
Мила Паниц (БиХ) је уметница и станд уп комичарка, што је чини двоструко незапосленом. Живи у Берлину, где је у року од 4 месеца од почетка бављења стандуп комедијом постала финалисткиња „Berlin New Stand Up Awards 2022“. Редовно наступа у клубовима у Берлину где можете чути њено виђење и перспективу о сексу, политици – и како су ове две теме повезане. Осим у клубовима, наступа и у галеријама и уметничким институцијама, изазивајући уметничку публику да се смеје темама као што су патријархат, имиграција или очајне, свакодневне ситуације.
Сви наступи су на енглеском језику.
Овим наступима се званично затвара Етапа 13, тринаести међународни фестивал станд уп комедије. Циљ овог фестивала  је да повеже домаћу и инострану сцену станд уп комедије, тако да смо и овог пута бирали интернационална имена која би могла да пријају нашој публици.
Otvorena izložba Đorđa Živića u Galeriji ITD na Petrovaradinskoj tvrđavi (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Под слоганом Етапа 13 „StandUpFest“ и ове године у Новом Саду се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.