Први уторак у месецу! Ево шта нам доноси август месец! (уторак, 1. август)

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Avg.2023, 07:01

Први уторак у месецу! Ево шта нам доноси август месец! (уторак, 1. август)

Време лети, па тако је и стигао август за својим чарима. Овај први дан августа биће топао и претежно сунчан, минимална температура биће 15, а максимална дневна температура 31 степен. Фото: Градске инфо Осим лепог времена ево шта нас још очекује овог првог дана августа месеца: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<
Јавно предузеће „Спортски и пословни центар Војводина”  и Црвени крст Новог Сада у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине и овог лета, организоваће и обезбедити бесплатан једнодневни улаз за отворени базен СПЕНС-а и базене СЦ „Сајмиште”  свим доборовољним даваоцима крви, који дају крв данас и сутра.
Фото: Градске инфо Добровољни даваоци крви своје право на један улаз на базен могу искористити до краја сезоне купања.
Крв се може дати сваким радним даном у периоду од 7.00 до 19.00 часова у Заводу за трансфузију крви Војводине, Хајдук Вељкова 9а.
Акција добровољног давања крви организује се и код тржног центра Променада. Трансфузиомобил биће паркиран испред Променаде. Ово наменско возило за прикупљање крви првобитно је требало да буде паркирано у центру града. То је промењено због радова у центру.
Возило ће бити код Променаде од 16.30 до 20 часова.
Данас се обележава Светски дан борбе против рака плућа и стим у вези Превентивни центар уз Дома здравља „Нови Сад“ уз подршку Управе за здравство Града Новог Сада у ТЦ „Меркатор“ од 9 до 12 часова, на 1. спрату, испред Хипермаркета, приредиће јавну манифестацију са следећим активностима:
Фото: Pixabay/jeftymatricio1 контрола шећера и холестерола из капи крви, контрола висине крвног притиска и пулса, контрола БМИ, контрола ЦО у издаху, давање савета о скринингу за рано откривање рака плућа Како бисмо вам олакшали кретање кроз град, истражили смо за вас у којим улицама су радови, који делови града ће остати без воде и који делови града неће имати топле воде.
Јавно комунално предузеће „Новосадска топлана“ Нови Сад данас наставља радове на реконструкцији вреловода у Улици Максима Горког од Булевара ослобођења до Трга царице Милице.
Због поменутих радова, према Решењу Градске управе за саобраћај и путеве, привремено ће бити измењен режим саобраћаја у зони радова.
Поменути радови обављаће се у фазама и у првој фази радови ће се изводити на тротоару од раскрснице Улице Максима Горког са Булеваром ослобођења, до објекта на Булевару ослобођења код броја 107 (испред пекаре „Baker“).
У другој фази радова, радови ће се изводити на коловозу непарне стране Улице Максима Горког (од Трга царице Милице до раскрснице са Булеваром ослобођења).
Данас од 8 сати, због радова на санацији хаварије на TO „Југ“, доћи ће до прекида у испоруци топлотне енергије за припрему топле потрошне воде за објекте на конзумном подручју ТО „Југ“.
Уживајте!
Amazonija usred Novog Sada: Kako stići do skrivenog kutka netaknute prirode na Dunavu? (VIDEO)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Први уторак у месецу! Ево шта нам доноси август месец! (уторак, 1. август) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.