Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Nov.2023, 16:35

Почела пријава студената за студентске картице: Обишли смо новосадски кампус и питали академце колико бенефита ће им то донети (ФОТО/ВИДЕО)

Пријава студената за нове студентске картице почела је данас, у подне, на порталу Управе за трезор. Више од 240.000 студената у Србији имаће право на исту, а ми смо питали Новосађане колико ће им ово значити у будућности и да ли су већ стигли да се пријаве.  




>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<


View this post on Instagram

















 
A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)


– Нисам се још пријавио, али планирам да доставим податке како бих је што пре набавио. Попусти који су обезбеђени служиће ми да повољније стигнем у Београд – рекао је један момак.
Фото: НС Уживо Неколико девојака које смо срели у пролазу такође су нам потврдиле да се још увек нису пријавиле, али да планирају то да ураде, с обзиром да ће им највише користити због попуста на превоз.Од неколико њих сазнали смо да нису успели да се информишу о новим картицама, па мисле да се ради о истој коју већ имају, па нам је тако испред студентске мензе дечко рекао да му не треба, јер са старом већ може да оствари довољно попуста. Ипак, има и оних који су одлучни да се пријаве јер су конкурисали за стипендију па ће им она свакако бити неопходна.
Подсетимо да је Мали нагласио да ово нису само домске картице, већ могу да је добију сви студенти акредитованих факултета и академија у нашој земљи, како државних и тако и приватних.
Шта је потребно за пријаву? Студенти ће приликом пријаве за најновију помоћ државе уносити ЈМБГ, бирати факултет, уносити број мобилног телефона како би били обавештени када је картица готова и бираће експозитуру Банке Поштанска штедионица где желе да преузму картицу.
Како је министар истакао, “Ер Србија” даваће 10 одсто попуста на авионске карте, а “Србија воз” 20 одсто попуста на путовање возом.
Drva jeftinija do 25 odsto – cena ogreva znatno niža u odnosu na prošlu jesen, evo koliko vam sada treba za ugalj i pelet

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Почела пријава студената за студентске картице: Обишли смо новосадски кампус и питали академце колико бенефита ће им то донети (ФОТО/ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.