Ексклузивно: Нови Сад први пут у видео игрици – погледајте како ће изгледати (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Avg.2023, 12:30

Ексклузивно: Нови Сад први пут у видео игрици – погледајте како ће изгледати (ФОТО)

Нови Сад ускоро ће први пут у својој историји и званично бити део једне видео игрице. Реч је о франшизи „Euro Truck Simulator 2“, а ми смо контактирали чешку компанију „SCS Software“ која нам је дала приступ ексклузивним фотографијама делова Новог Сада који ће бити у игрици. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << SCS Software (Уступљене фотографије) Имајте на уму, реч је пројекту који је још увек у процесу креирања, па је све што видите подложно даљим изменама и није финално.
Цела Србија, па и Нови Сад, возачима камиона у овој игрици биће доступна кроз нову експанзију под називом „West Balkans“, где ће бити укључене и остале земље региона.
Реч је о умањеној верзији мапе, али битни топоними, познате локације и препознатљиви путеви урађени су налик стварном свету, па тако у овим фотографијама можете препознати одређене делове Новог Сада.
Како је реч о симулацији која се бави вожњом теретних камиона, играчима ће бити доступни само индустријски делови града, као и правим теретњацима.
То значи да не можете шлепер паркирати на Тргу Слободе, али зато се вашим камионом из Новог Сада можете запутити чак до Норвешке, Русије, па и Шпаније или севера Енглеске.
У фотографијама и видеима презентације новина у овој симулацији јасно је видљив Мост на Ђурђевића Тари, уз прегршт кадрова из остатка Србије и земаља из региона. Уосталом, погледајте и сами:
Euro Truck Simulator 2 – једна од најпопуларнијих видео игрица на рачунару Ова симулација дозвољава вам да живите живот камионџије, уједно и власника шпедитерске компаније, и путујете читавом Европом.
Као наставак већ популарног првог дела, „ETS2“ лансиран је 2012, а тренутно се, у јулу 2023. године налази на међу 30 најигранијих игрица на платформи „Steam“, која нуди највећи избор „PC“ игара на свету.
Према подацима те платформе, сваки дан своје теретњаке „упали“ око 40 до 50 хиљада љубитеља ове игре. Ову игрицу, према процени, у последњој деценији купило је преко 15 милиона људи.
У игри су „ДАФ“, „МАН“, „Сканија“, „Мерцедес“, „Ивеко“ и друге познате марке, а можете их провозати у преко 30 европских држава, колико ће их бити у игрици када им се придруже Србија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Словенија, Албанија и Северна Македонија.
Када ће то бити? Још увек није познато, али као што видите, Нови Сад делује скоро спремно за прве виртуелне вожње.

Novi Sad u video igrici – kako je Novosađanin sačuvao deo istorije grada u virtuelnom svetu (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ексклузивно: Нови Сад први пут у видео игрици – погледајте како ће изгледати (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.