Отвара се Америчка средња школа у Новом Саду

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Apr.2023, 18:03

Отвара се Америчка средња школа у Новом Саду

Амерички институт, у сарадњи са Академијом Торнтон из Мејна, приватна је и независна дневна школа и интернат за ученике од 9. до 12. разреда. Основана 2022. године, „AITA“ представља једну од најсавременијих средњошколских установа у овом делу Европе. Фото: AITA „AITA“ ће у школску 2023/24 >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << уписивати ученике 9. и 10. разреда, а нуде програм двоструког уписа за ђаке из Србије, али и стране држављане.
Наставни план и програм који деле с Торнтон академијом акредитован је у САД и користе га за развијање функционалне писмености својим ученицима у Србији и употребљиво средњошколско образовање сходно ери у којој данас живимо.
Академија Торнтон основана 1811, акредитована је од стране Удружења школа и колеџа Нове Енглеске (NEASC) које укључује и: Националну асоцијацију независних школа (NAIS), Удружење интерната (TABS), Независно удружење школа Северне Нове Енглеске (ISANNE), Удружење независних школа Мејна (MAIS) и то је SEVIS сертификована школа (што значи да прима интернационалне ученике са Ф1 визом).
По чему се „AITA“ разликује у односу на средње школе у Србији? Фото: AITA „AITA“ ствара синергију између традиционалног академског приступа и модерне технологије уз укључивање курсева специфичних за економију, предузетништво и глобалне студије, као приодних наука (нпр. медицина или фармација).
„AITA“ предавачи су квалифковани наставници са стварним животним искуством из својих пословних дисциплина које преносе на ученике. Имају индивидуализован приступ и посвећени су праћењу рада и усмеравању сваког појединачног ученика сходно врло малом броју ђака који ће бити по одељењу.
Распоред је флексибилан, а ученици бирају часове на основу својих интересовања и фокусирају се на њих. Уместо да имају шеснаест предмета годишње, имају четири главна и 2 изборна предмета по семестру. Метода предавања по модулима.
За разлику од традиционалног школовања где ученици полажу испите и ослањају се искључиво на своје знање, у „AITA“ ђаци раде у тимовима и уче како да их воде, помажу једни другима, развијају различите вештине што их припрема за будуће радно окружење.
Ученици, као и предавачи, бирају теме и дискутују о њима током часа, а подстиче се изношење мишљења, критички став, иницијатива и креативност јер они нису само пасивни слушаоци, већ активни учесници.
Који су циљеви ове школе? Фото: AITA Основни задатак „AITA“ је да помогне у обликовању будућности својих ученика, подстичући радозналост и љубав према учењу које припрема младе људе за свет који се стално мења и глобално окружење.
„AITA“ предавачи развијају и пружају одговарајућа, смислена и кохерентна искуства учења која одговарају, изазивају и проширују знања и вештине ученика. Редовно процењују напредак ученика кроз низ метода и налазе начин да мотивишу ученике да постижу што боље резултате.
Укључују алате и ресурсе дигиталног доба за примену учења и решавање аутентичних проблема из стварног света и користе најбољу праксу и податке о процени у планирању и извођењу наставног плана и програма и инструкција.
Четири стуба школе су: поштовање, одговорност, улагање и саосећање, а крајњи циљ „AITA“ је да њени ученици постану велики мислиоци, креативни и самоуверени лидери.
Study hall Ђаци ће бити мотивисати да своје радне задатке одрађују у „AITA“ просторијама у тзв „Student Center“ где ће им „AITA“ тутори бити на располагању. Поред тога ће бити доступан простор за одмор и послужење у виду оброка или ужине.
„AITA“ се налази у Цвећарској 1, а све информације можете добити путем мејла: aita@aita.edu.rs
Velika humanitarna akcija knjižare „Most“ u IK „Prometej“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Отвара се Америчка средња школа у Новом Саду се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.