Нови Сад ускоро богатији за две подземне гараже у центру града (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Apr.2023, 10:13

Нови Сад ускоро богатији за две подземне гараже у центру града (ФОТО)

Градски центар ускоро ће постати богатији за две подземне гараже, с обзиром да се у пуном јеку обављају радови на јавним гаражама код Бановине и у улици Модене. Фото: НС уживо/ Павле Пејић Како су за НС Уживо истакли из Кабинета градоначелника, већ крајем ове и почетком наредне >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << године, очекује се да Новосађани имају потпуно завршене две, нове гараже у центру града.
Јавна гаража Бановина Фото: НС уживо/ Павле Пејић Површина гараже: 6.280 м2
Капацитет гараже: 167 паркинг места на две подземне етаже. Од укупног броја паркинг места, 9 су за особе са инвалидитетом и 8 за електрична возила.
Тренутни статус радова: Након завршених бетонских радова на конструкцији надстрешнице, приступило се извођењу инсталатерских радова. Извршена је демонтажа оплате и подупирача у унутрашњости објекта и врши се бојење плафона на обе етаже.
У току су канализациони радови и постављање главног хидрантског вода. Монтирају се инсталације за дојаву пожара. У току су и електро радови. Редовно се прати ниво подземне воде, као и слегање околних објеката редовним геодетским снимањем постављених репера.
Планирани рок за завршетак радова је крај децембра 2023. године.
Јавна гаража Модена Фото: НС уживо/ Павле Пејић Површина гараже: 9.575 м2
Капацитет гараже: 267 паркинг места на три подземне етаже.
Од укупног броја паркинг места, 14 су за особе са ивалидитетом и 8 за електрична возила.
Статус радова: Током фебруара вршена је припрема бетонских делова за разупирање објекта. На раније избушеним шиповима су бетониране потпоре на које су постављене челичне плоче.
На месту предвиђеном за постављања градилишног крана на раније избушене шипове забетониран је темељ крана који ће истовремено служити и као ослонац за разупирање конструкције.
Настављен је процес спуштања нивоа подземних вода и укључени су бунари чија је функција спуштање нивоа подземне воде на потребан ниво. Свакодневно се прати ниво подземних вода унутар и изван објекта. Редовно се врше геодетска снимања померања, како темељне јаме тако и околних објеката.
Фото: НС уживо/ Павле Пејић У току је допрема потребне опреме за бетонске радове, као и складиштење арматуре. Вршена је редовна контрола бетона и слегања. Сав уграђени бетон у дијафрагме и на главну греду је имао резултате у прописаним границама.
Објекат је прикључен на електричну и водоводну мрежу. Пројектант партерног уређења је презентовао решење партера.
Планирани рок за завршетак радова је крај фебруара 2024. године.
Ulica priča priču: Dr Đure Jovanovića Kindera (FOTO/VIDEO)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нови Сад ускоро богатији за две подземне гараже у центру града (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.