Ове године могућ повратак ауто трка на Мишелуку?

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Mar.2023, 11:01

Ове године могућ повратак ауто трка на Мишелуку?

Традиционалне ауто-трке на Мишелуку код Новог Сада ове године би могле бити враћене у календар манифестација овог спорта у нашој земљи. Фото: Unsplash/michael weir Последња ауто-трка на Мишелуку организована је 2019. године, а из Спортског ауто и картинг савеза Војводине кажу да ове године >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << имају у плану две манифестације, у мају и септембру.
„Ових дана ћемо конкретизовати разговоре са челним људима у Градској управи Новог Сада, у циљу повратка једне од најпопуларнијих и најпосећенијих трка на просторима бивше Југославије. Највећа препрека је затварање моста „Слобода“ и тунела, па за тај проблем тражимо алтернативна решења. Већ од наредне сезоне љубитељи овог спорта требало би да на Мишелуку уживају у традиционалним надметањима наших најбољих возача у ауто-спорту“, изјавио је председник Спортског ауто и картинг савеза Војводине Милош Бркић.
Да подсетимо, прекиду трка на Мишелуку допринело је мишљење градских власти да је одржавање ауто-трка на тој локацији постало превелик организациони проблем за Нови Сад. Ситуација са Корона вирусом до које је касније дошло, само је додатно допринела одлуци да се трке на Мишелуку не одрже. Одржавање ауто-трка је последњих година редовно доводило до колапса саобраћаја, због нужности потпуног затварања Моста слободе и редуковања промета преко друмско-железничког моста, па се целокупан саобраћај преко Дунава сливао на Варадински мост.
Да ли ће челници Спортског ауто и картинг савеза Војводине успети у својој намери да Град Нови Сад врате на мапу ауто-спорта Србије, сазнаћемо у наредним данима.
Novi Sad u video igrici – kako je Novosađanin sačuvao deo istorije grada u virtuelnom svetu (VIDEO)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ове године могућ повратак ауто трка на Мишелуку? се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.