Сутра почињу “Дани Матице српске у Сремским Карловцима“

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Nov.2022, 21:08

Сутра почињу “Дани Матице српске у Сремским Карловцима“

У питању је тродневни догађај, који заједнички организују Карловачка гизмназија, Матица српска и Креативни клуб Едуко. Фото: Промо Манифестација ће се одржати у Скупштинској сали Сремских Карловаца и у Свечаној сали Карловачке гимназије.
У питању је програм сачињен од два >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << стручна предавања и једне научне трибине о значају Сремских Карловаца за развој културе и образовања нашег народа.
Прво предавање, заказано за сутра у Скупштинској сали, почеће у 18 часова, а носиће назив “Улога Сремских Карловаца у културном животу Срба у Хабзбуршкој монархији“.
Ово предавање одржаће др Горан Васин, историчан и ванредни професор на Филозофском факултету у Новом Саду.
Уколико желите да чујете ставове др Горана Васина, можете погледати нашу рубрику “блог“ у којој редовно објављујемо његове интересантне текстове.
У уторак, 29. новембра, на истом месту, у исто време, говориће др Ненад Нинковић, ванредни професор историје на Филозофском факултету.
Трибина која ће се одржати у среду, у свечаној сали Карловачке гимназије, биће посвећена Дејану Медаковићу о коме ће говорити председник Матице српске  Драган Станић, историчар уметности др Владимир Симић и доцент на Одсеку за српску књижевност Филозофског факултета др Срђан Орсић.
Ovonedeljna dešavanja u Novom Sadu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сутра почињу “Дани Матице српске у Сремским Карловцима“ се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.