Расписан конкурс за студенте из социјално осетљивих група

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Sep.2022, 15:39

Расписан конкурс за студенте из социјално осетљивих група

Студенти из социјално осетљивих група од данас до 30.септембра могу да конкуришу за
смештај у студентским домовима Студетнског центра Нови Сад. Фото: Градске инфо У 10 студентских домова у Новом Саду, Сомбору и Зрењанину, слободно је 306 места за студенте са инвалидитетом, студенте >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са хроничним болестима, студенте реконвалесценте и студенте који припадају ромској националној мањини.
„Кандидати који сматрају да припадају некој од осетљивих друштвених група, могу поднети захтев са документацијом која доказује припадност осетљивој друштвеној групи, у року од осам дана од дана објављивања Коначне ранг листе. Образац захтева се преузима и предаје Служби смештаја СЦ Нови Сад“, каже директор Студентског центра Зоран Мартиновић.
Предлог посебне ранг листе са утврђеним рангом према тежини болести доноси комисија, коју сачињавају један представник Студентског центра и три лекара из студентске поликлинике. Све информације могу се добити на број телефона 021/210-2445 у Канцеларији за смештај студената из друштвено осетљивих група, која функционише у оквиру Службе смештаја Студентског центра.
А за пет дана почиње усељавање бруцоша у студентске домове. На протеклом Конкурсу за
бруцоше, који је трајао од 1. до 15. септембра, смештај је добило 397 студената са 16 факултета и високих школа у Новом Саду, Зрењанину и Сомбору. Коначна ранг листа објављена је на сајту Студентског центра Нови Сад. Како се укупно расподељује 3004 слободних места ( 2.653 у Новом Саду, 208 у Студентском дому у Зрењанину, односно 143 места у Сомбору), студентима осталих година, након конкурса који је почео 16. септембра и траје до 01. новембра, биће на располагању укупно 2.607 места.
Студентски домови “Студентског центра Нови Сад” разврстани су у две категорије, односно I категорија: СД “Живојин Ћулум”, СД “Цар Лазар”, СД “Никола Тесла”, СД “Сајмиште”, СД “23. Октобар”, СД “Фејеш Клара”, СД “Др Зоран Ђинђић” у Сомбору; II категорија : СД “Слободан Бајић”, СД “Вељко Влаховић, СД “Михајло Предић” у Зрењанину.
Erazmus+ odlazna mobilnost za obavljanje studentske prakse

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Расписан конкурс за студенте из социјално осетљивих група се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.