Саопштење за јавност Градског одбора СНС-а у Новом Саду: Ко је против изградње православног храма на Лиману?

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Mar.2024, 17:35

Саопштење за јавност Градског одбора СНС-а у Новом Саду: Ко је против изградње православног храма на Лиману?

Градски одбор Српске напредне странке у Новом Саду издао је саопштење за јавност поводом реакција појединих чланова опозиције на предлог изградње православног храма на Лиману. Фото: РТВ/Александар Галић Саопштење вам преносимо у целости:
„Јасно нам је да је један део опозиције, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са својим прилепцима из тзв. грађанских организација, против изградње православног храма на Лиману, посвећеног жртвама фашистичког и нацистичког злочина у Новом Саду.
И видимо да су тако жестоки у нападима јер мрзе цркву, или само СНС, или обоје, или мрзе што се Нови Сад развија и што је град отворен за различитости.. али то је већ њихова ствар, или пре проблем. За нас су проблем они лицемери који ћуте! Зато јавно тражимо одговор од оних који ћуте, или прећутно подржавају овај јавни линч и медијски прогон уперен против српске православне цркве.
Позивамо да се изјасне Ђилас, и Бора Новаковић, и ПОКС Владе Јелића, а посебно Нови ДСС Милоша Јовановића. Да ли сте господо против изградње православне цркве? Пошто планирате сви заједно на изборе, кажите грађанима да ли делите исти вредносни систем?
Да ли сте против изградње православног храма у Новом Саду, на локацији која је одређена као место на којем су фашисти зверски убијали Србе, Јевреје и Роме у злогласној ‘Новосадској рацији’?
Како ћете у коалицију са онима који неће да се подигне храм на месту које је спомен на жртве фашистичког злочина, незапамћеног у људској историји? Да ли сте исти као они којима је то безвезе и небитно? Новосађани имају право да знају!“
Nakon više decenija pravoslavci na Limanu dobijaju svoj hram – Crkvena opština sa radošću primila informaciju o izgradnji nove crkve u Novom Sadu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Саопштење за јавност Градског одбора СНС-а у Новом Саду: Ко је против изградње православног храма на Лиману? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.