Град Нови Сад наставио велику акцију чишћења

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Mar.2024, 15:31

Град Нови Сад наставио велику акцију чишћења

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић присуствовао је наставку велике акције чишћења и сређивања јавних површина, овога пута у Приморској улици, у којој је учествовало ЈКП „Чистоћа“. Фото: Град Нови Сад Он је са радницима и руководством тог предузећа био на радном доручку, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << након чега су почеле активности на уређењу јавних површина. Акција великог пролећног чишћења Новог Сада подразумева, између осталог, уређење зеленила, чишћење и уређење зелених и других јавних површина, као и садњу дрвећа и цвећа у граду и приградским насељима.
– Имао сам прилику да поразговарам са онима који свакодневно раде посао одржавања јавне хигијене и пражњење контејнера, а то су радници ЈКП „Чистоћа“ који раде у три смене, укључујући викенде, и којих је тренутно око три стотине. Разговарали смо о проблемима са којима се сусрећу током рада, о томе како да додатно унапредимо одржавање града, као и о будућим улагањима у опрему и возни парк предузећа. Акција великог пролећног уређења планирана је за цео град и приградска насеља, а грађани ће редовно бити обавештавани у ком крају града се спроводи чишћење како би, уколико желе, могли да се придруже акцији. И ове године, Новосађанима ће бити на располагању контејнери за крупни отпад и сакупљање баштенског отпада које спроводи „Чистоћа“ па је то прилика за све грађане да прате и правилно одлажу наведене врсте отпада. Од данас креће бесплатна акција уклањања крупног отпада по месним заједницама, а од 18. марта почеће и уклањање баштенског отпада по унапред утврђеном распореду који се налази на сајту предузећа. Такође, од данас почињу са радом и три нове цистерне за прање улица – рекао је градоначелник Ђурић.
У протеклој години је постављено преко 350 звона за прикупљање стаклене амбалаже у Новом Саду, а план је да се тај број повећава, да што више људи има приступ тој врсти одлагања стакленог отпада и да се акција прошири и на приградска насеља. До сада је постављено преко 1000 нових корпи за отпатке на различитим локацијама у граду и приградским насељима, а и та акција ће бити настављена, као и куповина нових возила и контејнера.
Akcija besplatnog uklanjanja kabastog otpada JKP “Čistoće”, na sugrađanima samo da materijal donesu do određenih lokacija

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Град Нови Сад наставио велику акцију чишћења се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.