Новосађани уколико путујете, ево какво време вас очекује уочи Сретења

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jan.2024, 19:01

Новосађани уколико путујете, ево какво време вас очекује уочи Сретења

Многи се спремају да се након празника у децембру и јануару, одморе и током фебруара. Разлог томе је Дан државности Србије који се слави 15. и 16. фебруара уочи верског празника Сретење. Фото: Pexels/Amanda Hanemaayer С обзиром да је Дан државности Србије државни празник и да се тада >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << не ради, многи Новосађани ће се радо одлучити да га проведу на неком одмаралишту. Не треба заборавити да ове године 15. и 16. фебруар падају на четвртак и петак, што уз викенд који након тога долази, чини четири дана за одмор.
Уколико још размишљате како ћете га искористити и да ли вреди отпутовати на четири дана, услед изненадних и промењивих временских околности ми вам доносимо временску најаву за те дане.
1. Планине у Србији – Златибор, Копаоник, Стара планина, Тара, Фрушка гора На планинама у Србији очекују се повољни услови уочи Сретења. Темепратура ће у многим местима бити у плусу, а на Златибору се очекује од 5 до 8 степени Целзијуса. Читав викенд би требао бити сунчан и топлији у односу на претходне дане.
Копаоник ће према проценама бити нешто испод нуле, од -3, а дневна температура може ићи и до 8 степени Целзијуса. У четвртак може доћи и до падавина.
Стара планина ће бити нешто између Копаоника и Златибора, са најављеном температуром од -1 до 1 степен Целзијуса.
Тара ће имати највишу зимску температуру, од -8 до -10 степени Целзијуса, с тога ако сте се ужелели снега ето праве опције.
Фрушка гора као најближа локација Новосађанима, према метеоролошким проценама, биће у плусу од 3 до 6 степени Целзијуса.
2. Неке од бања у Србији – Сокобања, Врњачка бања и Бања Ковиљача Једну од најпопуларнијих бања у Србији, Сокобању очекује сунчано време, са температуром у плусу, од 3 д0 6 степени Целзијуса.
Слична температура очекује се и у друге две бање, Врњачку од 5 до 7, а Бању Ковиљачу од 5 до 8 степени Целзијуса.
3. Популарна зимска локација – Дивчибаре За Дивчибаре, једно од омиљених зимских локација бројних Новосађана најављује се темепратура од 3 до 6 степени Целзијуса.
Ove knjige morate pročitati: Gradska biblioteka predložila top naslove za ovu zimu, ali i knjigu meseca (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Новосађани уколико путујете, ево какво време вас очекује уочи Сретења се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.