Sahranjen Patrijarh Irinej

Izvor: RadioCity.rs, 22.Nov.2020, 22:07

Sahranjen Patrijarh Irinej

Kovčeg sa telom preminulog patrijarha prenet je iz Saborne crkve u Hram Svetog Save u subotu, kako bi vernici u mimohodu mogli da se poklone i oproste od njega, dok su sveštenici Srpske pravoslavne crkve držali mala opela čitavog dana i noći.
Liturgiju u nedelju koja je počela u 9 ujutru služio je sa sveštenstvom i monaštvom, mitropolit Hrizostom koji će biti na čelu Sinoda SPC do izbora novog patrijarha. On se i obratio okupljenima nad odrom patrijarha, a to su učinili >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << i vladika Irinej Bulović, kao i predstavnik ruskog patrijarha Kirila, Ilarion. Nad odrom su se od patrijarha besedama oprostili i Milorad Dodik i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Nakon beseda, patrijarhovo telo je položeno u kriptu Hrama Svetog Save, gde će se od sada sahranjivati i svi budući patrijarsi.
Vlada Srbije je podsetimo, proglasila trodnevnu žalost zbog smrti 45.-og patrijarha Srpske pravoslavne crkve, Irineja.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.