Okončan protest vojnika

Izvor: RTS, 27.Jan.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Okončan protest vojnika

Protest vojnika na služenju civilnog vojnog roka u Kliničkom centru u Nišu, okončan dogovorom o isplati naknada za njihovo angažovanje. Pojedini učesnici protesta rekli da će nakandu koju budu primili dati u humanitarne svrhe.

Direktor Kliničkog centra u Nišu dr Srbobran Trenkić, potvrdio je da je okončan protest vojnika na služenju civilnog vojnog roka dogovorom o isplati naknada za njihovo angažovanje.

Klinički centar će nadoknaditi plate ovim vojnim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << obveznicima i uputiti zahtev Vojnom odseku za raskid ugovora o toj vrsti saradnje, naveo je Trenkić.

"Sada smo došli u neprijatnu situaciju da se suočavamo u krugu Kliničkog centra sa njihovim protestom što je bilo baš nekorektno, jer je centar ozbiljna zdravstena ustanova i nije kumovala ovakvom vidu nezadovoljstva", istakao je dr Srbobran Trenkić.

U pojedinim trenucima, kako je rekao Trenkić, na klinikama je bilo i više od 300 vojnika na civilnom služenju vojnog roka, u ovom trenutku ih je oko 200, koji su angažovani na pojedinim pomoćnim poslovima koji nisu vezani za rad sa pacijentima.

Klinički centar će za neisplaćene naknade vojnicima na civilnom služenju vojnog roka morati da izdvoji oko dva miliona dinara.

Vojnici na služenju civilnog vojnog roka protestovali su u krugu Kliničkog centra tražeći isplatu naknada, a juče su sa njima razgovarali predstavnici Kliničkog centra i Vojnog odseka.

Posle postignutog dogovora pojedini učesnici protesta su rekli da će nakandu koju budu primili dati u humanitarne svrhe.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.