Izvor: B92, 28.Apr.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Dečaku uručen stan

Niš -- U ime organizacije "Naša Srbija" Dragan Đilas je danas porodici Stefana Stajića iz Niša, koji je prošle godine zadobio teške povrede usled strujnog udara, uručio stan.

Na taj način završena je humanitarna akcija u kojoj su učestvovale stotine ljudi, zahvaljujući kojima se Stefan oporavio od teških povreda. Nakon što je Stefanov otac ubijen na Kosovu gde su živeli, on i njegova majka preselili su se u Niš. Stan je poklonila humanitarna organizacija "Naša >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbija", a opremila niška opština Medijana i kompanija Simpo.

Stefan Stajić se još oporavlja od teških opekotina. Lečen je u Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu, a potom u Italiji, zahvaljujući velikoj humanitarnoj akciji koju su pokrenuli njegovi školski drugovi.

Posle više godina podstanarskog života, Organizacija "Naša Srbija" poklonila im je dvosoban stan.

"Obećanje koje su dali ispunili su danas i ja sam srećan", kaže Stefan.

B92: "Da li ti se sviđa nova soba?"

Stefan: "Prelepa je, ja sam iznenađen"

Zahvaljujući svim dobrim ljudima od donatora kože, davaoca krvi, novčane pomoći danas smo svi srećni, Stefan je među nama. Zahvaljujući Tatjani Tadić koja je omogućila lečenje Stefanovo u Italiji, mi smo danas zaista srećni i hvala svima", kaže Slavica Stajić, stefanova majka.

Stan su opremile niska opstina Medijana i kompanija Simpo. Humanitarna organizacija "Nasa Srbija" od pocetka je bila uz Stefana.

"Mi smo prvo uspeli da on ostane živ što je već jedan medicinski fenomen sam po sebi, a onda smo i obećanje za ovaj stan ispunili. Ne znam šta bih vam rekao osim da sam najsrećniji danas ovde što sam učinio nešto konkretno da njima bude bolje", kazao je Dragan Đilas.

Humani Kikinđanin, Zoran Mališević, takođe je sve vreme bio uz Stefana i njegovu majku. On je bio donator kože, posetio ih je za vreme lečenja u Italiji i finansijski pomogao u kupovini stana. Posle godinu dana neizvesnosti, Stefan će moći normalno da nastavi svoj život.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Povređenom dečaku uručeni ključevi stana

Izvor: Press, 28.Apr.2008

Porodici dečaka Stefana Stajića iz Niša, teško povređenog prošle godine u strujnom udaru, danas su uručeni ključevi stana kojeg mu je poklonila humanitarna organizacija Naša Srbija..

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.