JAVNI PREVOZ

Izvor: NTV.rs, 03.Feb.2020, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JAVNI PREVOZ

Stupio je na snagu novi sistem i novi red vožnje u javnom gradskom prevozu u Nišu. Građane na svim linijama prevoze isključivo moderni, niskopodni autobusi sa svom neophodnom opremom, a novi prevoznici, Lasta i Strela, u Niš su stigli sa potpuno novim, ekološkim, euro 6 vozilima. Gradonačelnik Darko Bulatović i čelnici Direkcije za javni gradski prevoz provozali su se danas novim autobusima i razgovarali sa nišlijama.
Novi, isključivo niskopodni autobusi sa rampama za invalide, besplatnim >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << bežičnim internetom, punjačima za telephone, displejima za autobuska stajališta, mestima za trudnice i decu, postali su obaveza za sve prevoznike u niškom gradskom i prigradskom prevozu. Već prvog dana sva vozila novih prevoznika Laste i Strele, koja su se pojavila na niškim ulicama bila su potpuno nova, sa euro 6 motorima. Gradonačelnik Bulatović i direktor Direkcije Milan Milić provozali su se od parka Svetog Save do Trošarine i nazad, i razgovarali sa gradjanima, koji su, kako se ispostavilo zadovoljni.
Novina u prevozu je i produženje pojedinih linija, ali I povećanje ukupnog broja vozila. Sve je uradjeno u skladu sa studijom koju su izradili eksperti sa ciljem da prevoz u Nišu bude u skladu sa evropskim standardima, kažu gradonačelnik I direktor Direkcije.
Gradonačelnik je najavio da će već za nekoliko nedelja širom grada, a najpre na najfrekventnijim mestima, biti postavljena I nova stajališta sa zaklonima za putnike, što će, kako se očekuje, dodatno podići standard javnog prevoza u NIšu.
https://www.youtube.com/watch?wmode=transparent“ width=“WIDTH“ height=“HEIGHT“ >

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.