Izvor: RTV 5, 21.Jun.2012, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Internet učenje (video)

Niški srednjoškolci pokazali su da im se učenje putem interneta  izuzetno dopalo, da kviz iz književnosti mogu da reše za manje od minuta, I da sami mogu da naprave elektronske lekcije, koje će učiti I naredne generacije.
"Rešavao sam kviz iz književnosti, profesorka u školi mi je rekla za taj kviz, I desetak zadataka rešio sam za dvadeset sekundi, a pomagao mi je I jedan drug", Bogdan Stevanović, nagradjeni učenik iz Gimnazije "9.maj".
"Napravili smo lekciju o tome kako izgleda, šta sve sadržI I kako se sklapa jedan računar, I za to smo dobili prvu nagradu", kaže Nikola Pavlović, nagradjeni učenik iz ETŠ "Nikola Tesla". Sve su ovo zakuvali studentski timovi, koji su I osmislili E Školu i Onlajn biblioteke.
"Ideja nam je bila da učenici, uz podršku svojih profesora, sami osmišljavaju lekcije, iz gradiva, ali I da nadgradjuju gradivo, iz oblasti koje im se dopadaju, I za sada imamo preko 1400 materijala, koje su postavili sami učenici, I oko 4000 korisnika", kaže Milan Veličković, koordinator "E škole".

"Napravili smo bazu podataka, koje sve knjige su na raspolaganju u bibliotekama učenicima, koje su slobodne, koje su na čitanju, I koje učenici mogu I putem interneta da rezervišu, I tako smo hteli da ih podtstaknemo da više čitaju", kaže Jovan Turanjanin, koordinator "Onlajn biblioteke".
Na takmičenju u kvizu iz književnosti I  za najbolju elektronsku lekciju, učestvovalo je na stotine srednjoškolaca iz Niša, a najboljih 50 je nagradjeno vrednim nagradama, mobilnim telefonima I kompjuterskom opremom. Projekti su deo programa  Partnerstvo za obrazovanje I razvoj programa( PECD program), koji podržava kompanija Filip Moris.

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.