Izvor: RTS, 09.Sep.2023, 18:43

Амбасадара Србије у Мароку позвала наше држављане да се јаве ако им је потребна помоћ

После разорног земљотреса који је погодио Мароко, Амбасада Србије у тој земљи позвала је наше држављане да се јаве ако им је потребна помоћ. Објављен је број телефона и имејл адреса за наше грађане који се налазе у Мароку.
Амбасада Србије у Мароку >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << позвала је на Твитеру грађане Србије да се јаве ако им је потребна помоћ или информација, после смртоносног земљотреса који је погодио мароканске Атласке планине.

"Молимо грађане Републике Србије који се налазе у Мароку, а потребна им је било каква помоћ, да се јаве на телефон амбасаде Републике Србије у Рабату: +212537752201 (0-24h) или обрате путем e-mail адресе: ambrsrаbаt@gmail.com", каже се у објави српске амбасаде у Мароку.
И Дачић упутио саучешће Министар спољних послова Србије Ивица Дачић упутио је саучешће шефу дипломатије Краљевине Мароко Насеру Бурити и народу Марока поводом разорног земљотреса.
"Дубоко су ме потресле вести о разорном земљотресу који је погодио вашу земљу у коме су трагично изгубљени људски животи. У име Министарства спољних послова Републике Србије и у своје име, упућујем Вама и породицама жртава изразе најдубљег саучешћа, а повређенима жеље за што бржи опоравак", написао је Дачић у саучешћу, саопштено је из Министарства спољних послова. 
Истакао је да се "у овом тешком тренутку, Србија саосећа у болу и тузи са пријатељским мароканским народом, спремна да пружи потребну помоћ и подршку у границама расположивих могућности".
Више од 1.000 људи погинуло је у снажном земљотресу јачине 6,8 јединица по Рихтеровој скали који је погодио Мароко, саопштили су тамошњи медији. 
Геофизички центар Марока објаснио је да је земљотрес био јачине 7,2 јединице са епицентром у области Игхил на Атласким планинама

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.