Izvor: RTS, 06.Jul.2023, 16:17

Смедерево: Бесплатна подршка психолога за децу без заказивања

Психосоцијално саветовалиште за младе је део пројекта „Кризне психосоцијалне подршке заједници" који спроводи Радна група за подршку менталном здрављу и сигурности младих, која је формирана одлуком Владе Србије, преко Института за ментално здравље Београд. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Више о овоме, чућемо од психолога смедеревског Дома здравља, Јелене Трајковић Цветковић, са којом је разговарала Ана Пендић Станковић.
Ана: Коме је намењено психолошко саветовалиште?
Јелена Трајковић Цветковић, психолошкиња: "Ово саветовалиште је намењено младима, ученицима основних и средњих школа, њиховим родитељима и свим запосленима у образовању могу да нам се обрате, који имају неке тегобе или потребу да са неким попричају. Ово је веома важно , јер пре отварања овог саветовалишта, колегиница и ја смо биле по школама у Смедереву и заиста је одзив био поприличан, и многа деца и млади су имали потребу да се обрате за помоћ, да поразговарају и да просто добију неке савете, како да се лакше са свим овим ситуацијама које смо сви ми преживели."
Ана: Шта ће бити фокус рада стручном тима?
Јелена Трајковић Цветковић, психолошкиња: "Да ли су то неке психолошке тегобе, проблем са анксиозношћу, са неким страховима, проблеми евентуално у комуникацији, насиље и тако даље, тако да све зависи од тога шта ће бити проблем са којим нам се обраћају, па ћемо ми у складу са тим и да прилагођавамо наш рад томе".
Ана: Која је процедура за пријаву?
Јелена Трајковић Цветковић, психолошкиња: "Укупно има 6 центара саветовалишта који су тренутно отворени. Један је у Београду, затим у Панчеву, Младеновцу, Лазаревцу и два на територији Смедерева. Један ће бити у Малом Орашју, у просторијама амбуланте, и тамо ће се саветовалиште обављати понедељком, од 15 и 30 до 19 и 30, а овде у Смедереву саветовање ће се обављати четвртком, сваког четвртка током лета, од 14 до 18 часова и могу сви заинтересовани да дођу. Нисам навела, да ће саветовалиште бити у просторијама Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању."
Ана: Хвала вам на разговору.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.