Izvor: RTS, 06.Jul.2023, 10:54

Вучић проглашен за почасног грађанина Суботице

Скупштина града Суботице, на данашњем заседању, доделила је звање почасног грађанина Суботице председнику Србије Александру Вучићу.
На предлог градоначелника Суботице Стевана Бакића, за доделу највишег градског звања председнику Србије гласало >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је 49 одборника од 53 присутних.

У дискусији, представници владајуће коалиције, одборници СНС-а и Савеза војвођанских Мађара, истицали су значајан допринос Александра Вучића миру и стабилности, економском развоју, великим инфраструктурним инвестицијама у Суботици и одличним српско-мађарским односима.
Представници опозиције, Покрета за грађанску Суботицу, ЛСВ и Нове ДСС наводили да председник Србије није Суботичанин и да није заслужио највеће признање града.
Звање Почасни грађанин Суботице додељује се за истакнуто и трајно животно дело у области науке, привреде, уметности и образовања и васпитања, као и за резултате постигнуте у јавном животу и развоју културног стваралаштва физичким лицима, која су својим делима и чињењима допринела подизању угледа града Суботице у земљи и иностранству, наводи се у образложењу скупштинске одлуке.
Диплома и плакета Почасног грађанина се уручују на Дан града, 1. септембра, на свечаној седници Скупштине града Суботице.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.