Izvor: RTS, 05.Jul.2023, 12:36

Пензионерски расадник ружа за рекреацију и уживање

Уз руже смо и срећнији и здравији - тако кажу Биљана и Раде Ивановић, који су послове у Шапцу заменили радом у расаднику, у поцерском селу Синошевићу. Њихове стаблашице, једине у шабачком крају, више пута су награђиване на Фестивалу ружа у Липолисту. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
О заштити биља и организацији посла у хемијском гиганту Зорка су знали све а о ружама тек да се калеме слично воћу. Технолози по струци посао у фабрици заменили су радом на њиви, а пензионерски расадник кажу сада им је и за рекреацију и за уживање.
“Ово за нас представља једно задовољство, а потом и рад од којег остварујемо неке приходе у овим пензионерским данима, радити овде је стварно право задовољство. Ружа је може се комотно рећи је лек за душу, овде само понекад треба проћи и обићи и човек ће бити задовољан”, каже Раде Ивановић.
У расаднику све под конац, а на два хектара око 70.000 ружа. По омиљеним и траженим стаблашицама су препознатљиви. И њима лакше додају, мање муке са савијањем више труда око крошње.
“Има доста посла, али је право уживање, оплемењује душу, разгаљује мисли подмалђује човека, за мене је ово уживанција колко могу ја радим колко не могу ја се одморим па поново, руже цветају, миришу, захвалне су ми на сваком дану проведеном у њима”, наводи Биљана Ивановић.
Руже су их из Шапца преселиле у Синошевић, сад имају, тврде баш све што им треба, здрав дух и здраве мисли, подршку деце и добре сараднике у селу.
“Таман посла, шта ћу ја на калдрму кад овде имам микроклиму, смедеревац и уживанцију”, каже Биљана Ивановић, а Раде Ивановић додаје: „Село је богом дано за провод пензионера, имамо занимање, додатни приход, уједно одмор, радимо колко мислимо да треба. Могу вам рећи да је ово бољи посао за нас него кад смо са факултетским дипломама радили у фабрици.”
Церски поглед и поветарац уз мирис ружа нихов је кажу рај, теретана на отворен и бања. Године не броје, време мере стеченим знањем и новим изазовима.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.