Izvor: RTS, 05.Jul.2023, 06:59

Из мора извучен севернокорејски шпијунски сателит; Сеул: Није имао никакву војну корист

Јужнокорејска војска саопштила је да је из мора извукла остатке севернокорејског шпијунског сателита. Међутим, како истичу, тај сателит није имао капацитет за војну употребу.
Војска Јужне Кореје је прошлог месеца пронашла делове ракете коришћене >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у севернокорејском неуспелом лансирању првог војног сателита, у којем су се носач и терет срушили у море убрзо након полетања.

"После детаљне анализе главних делова лансираног севернокорејског сателита, јужнокорејски и амерички стручњаци проценили су да они уопште нису имали никакву војну корист као извиђачки сателит", наводи се у војном саопштењу из Сеула.
Јужнокорејска војска прецизирала је да је у среду завршила са операцијама извлачења сателита, које су почеле одмах пошто се срушио код западне обале Јужне Кореје 31. маја.
Северна Кореја је прошлог месеца јавно признала да лансирање није прошло како је планирано, оценивши то као велики неуспех, али и обећавајући да ће ускоро успети у тој мисији, како би надзирали кретање америчке војске.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.