Izvor: RTS, 27.Jun.2023, 20:15

Завршена ЕУ недеља могућности

ЕУ недеља могућности завршена је у понедељак у Нишу, након више од 120 сесија и панела, током којих је, са стручним партнерима разговарано о економији, пољопривреди, бизнису, образовању, младима, спорту, култури, медијима, цивилном друштву, локалном развоју, и зеленој >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << транзицији, саопштила је ЕУ инфо мрежа.
Европска унија становницима Србије нуди могућности за унапређење у свим тим, али и многим другим областима. Преко 13.000 људи је ЕУ недељу могућности пратило онлајн, док је уживо гледало и слушало преко 5.000 посетилаца – у Београду, Новом Саду и Нишу, наводи се у саопштењу.

ЕУ недељу могућности подржали су и посетили бројни званичници – премијерка Србије – Ана Брнабић, председник Србије – Александар Вучић, министарка за евроинтеграције – Тања Мишчевић, министарка рударства и енергетике – Дубравка Ђедовић, министар саобраћаја и инфраструктуре – Горан Весић, затим министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, в.д. министра просвете Ђорђе Милићевић, министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Томислав Жигманов, Бојан Маричик – потпредседник Владе Републике Северне Македоније за европска питања.
У име ЕУ, обратили су се Оливер Вархељи – европски комесар за суседство и проширење, Емануеле Жиофре – амбасадор ЕУ у Србији, Пламена Халачева – заменица шефа Делегације ЕУ у Србији, и други.
ЕУ недељу могућности подржали су и бројни други партнери из министарстава Владе Републике Србије, различитих организација и фондација.
Уколико вас занимају конкретне могућности, које можете остварити уз помоћ – махом бесповратних – средстава Европске уније, можете пратите сајтове: eumogucnosti.rs, europa.rs и euzatebe.rs.
Све снимке сесије са ЕУ недеље могућности, можете наћи на платформи mogucnosti.eu.
ЕУ инфо мрежа захваљује свима који су били уз њих током ЕУ недеље могућности, најављује дружење и наредне године, а до тада позива да се искористе бројне могућности и заинтересовани пријаве за грантове и повољне кредите Европске уније.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.