Izvor: RTS, 26.Jun.2023, 13:20

Од Панчева до Јабуке веслајући у индијанским кануима Тамишом

На Тамишу у Панчеву одржана је друга Веслачка регата, у организацији клуба „Спортико“. Око 200 учесника, рекреативаца и спортиста, веслало је у индијанским кануима, промовишући спорт и здрав живот.
Боравак у природи, на реци, у друштву људи који >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << воле активан живот, разлози су који су привукли учеснике веслачке регате да буду део једног лепог догађаја. Ове године било је 120 чамаца, који су се од Панчева упутили ка селу Јабука и назад, а рута је била дугачка десетак километара.
“Диван је спорт, прија нам јако природа, поготово овај део кад се крене према Јабуци, према селима, фантастичан је поглед, поглед на град са реке, то је нешто непревазиђено”, каже Ивона Јапунџа, учесница регате, а Јован Праштало, учесник регате додаје: „Радим канцеларијски посао, па ми је јако битно да сам што више времена напољу и близу реке. Волим воду, волим Дунав, волим Тамиш, тако да је ово комбинација свега што волим.”
Међу учесницима регате било је припадника свих генерација, који су претходно прошли кратку обуку. Углавном су то рекреативци, мада има и оних који се професионално баве овим спортом.
“Волим спортове на води, волим да веслам. Почела сам зато што је мој брат веслао, на крају се мени свидело више него њему.”, наводи Лена Атанацковић, учесница регате.
“Јако добар спорт, препоручујем га свима. Лепо је на води, мир, тишина, пуним батерије, лепо се проведеш, лепо употпуниш слободно време”, сматра Братислав Јеремић, учесник регате.
Организатор регате је веслачки клуб „Спортико“, који је прошле године обучио преко 2000 људи да веслају у кануима.
“Све спортове на води научићемо вас, од 7 до 77 година. Дан, два, као и бицикл кад учите, неколико покушаја, ослободите се и то иде све боље и боље”, објашњава Иван Миливојевић, организатор регате
ВК "Спортико" организује "Лето на Тамишу", где три пута недељно сви заинтересовани могу да дођу, веслају бесплатно у њиховим кануима и уживају на реци.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.