Izvor: RTS, 15.Jun.2023, 20:17

Протести "Србија против насиља" у Сомбору, Ваљеву и Краљеву

Протести "Србија против насиља" одржани су у Собору, Ваљеву и Краљеву. Након окупљања ученици протеста прошетали су централним градским улицама.
У Сомбору је одржан протест “Сомбор против насиља”. На протесту је, између осталог, било речи и о недавном >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << случају педофилије у вртићу у суседним Оџацима.
Говорници су поновили захтеве са протеста "Србија против насиља": смена чланова Савета РЕМ-а, смена министра унутрашњих послова Братислава Гашића, смена Александра Вулина са чела БИА, одузимање националне фреквенције Пинку и Хепију, укидање медија који промовишу насиље, мржњу.
Било је речи и о два масовна убиства и повећању свеукупне безбедности у земљи.
Након окупљања на Тргу светог Тројства, присутни мирно прошетали центром града.
Као организатор протеста наводи се уједињена сомборска опозиција.
Први протестни скуп "Србија против насиља" у Ваљеву У Ваљеву је одржан први протест “Србија против насиља". У знак подршке протестима који се више недеља одржавају у Београду и појединим градовима Србије, и у Ваљеву су поновљени исти захтеви са протеста "Србија против насиља".
Технички организатор протеста у Ваљеву је Удружење грађана Ваљевски покрет отпора.
"Више немамо права да окрећемо главу од општег безакоња, насиља и мржње и наша грађанска дужност је да кажемо доста! Нема назад", поручили су у позиву на протест из Ваљевског покрета отпора.
Након окупљања на Градском тргу организована је и протесна шетња централним ваљевским улицама.
Протест у Краљеву Протест је одржан и у Краљеву. "Не дирајте нам децу", порука је са скупа у Краљеву.
Учесници шестог протеста "Краљево против насиља" прошетали су улицама Краљева и на згради Градске управе оставили транспаренте са порукама да неће одустати од захтева за преузимање одговорности "за насиље и одузимање будућности деци у Србији".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.