Izvor: Muzika.co, 27.Avg.2014, 08:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJBOLJI GITARSKI RIF SVIH VREMENA

Između sto ponuđenih rifova u anketi BBC Radija odabran je najbolji gitarski rif svih vremena.
U Engleskoj je od strane BBC Radija 2 sprovedena velika anketa u koju su bili uključeni mnogobrojni muzički kritičari i novinari, radijski voditelji, producenti i slušaoci, a birao se najbolji gitarski rif u istoriji rok muzike. Za najbolji proglašen je rif iz pesme  “Whole Lotta Love” sa drugog studijskog albuma benda Led Zeppelin iz 1969. godine, a kompozitor Džimi Pejdž, >> Pročitaj celu vest na sajtu Muzika.co << vidno oduševljen pobedom, izjavio je da je mu je tada jedini cilj bio da napiše pesmu koja će dotaći ljude. Led Zeppelin je tokom sedamdesetih godina bio jedan od najvećih svetskih bendova, a tragična smrt bubnjara Džona Bonama uticala je da prestanu sa autorskim radom. Bubnjar Led Zeppelin-a je preminuo u svojoj 32. godini neposredno pred veliku američku turneju u kući Džimija Pejdža. Uzrok smrti je bio alkohol, jer je Bonam veče pred smrt popio oko 40 duplih vodki.Bonam nije koristio drogu što je kasnija autopsija pokazala, ali je tokom cele karijere imao velikih problema sa alkoholizmom.
Na drugo mesto se plasirao rif pesme “Sweet Child O’ Mine” benda  Guns N’ Roses, a treće mesto je zauzeo rif iz numere  Back in Black benda AC/DC. Najpopularniji gitarski rif među gitaristima početnicima Smoke on the Water benda Deep Purple zauzeo je četvrto mesto.
1. Led Zeppelin – Whole Lotta Love
2. Guns N’ Roses – Sweet Child O’ Mine
3. AC/DC – Back in Black
4. Deep Purple – Smoke on the Water
5. Derek and the Dominoes – Layla
6. The Smiths – How Soon Is Now?
7. Status Quo – Down Down
8. Dire Straits – Money For Nothing
9. The Kinks – You Really Got Me
10. Pink Floyd – Money


The post NAJBOLJI GITARSKI RIF SVIH VREMENA appeared first on MUZIKA.

Nastavak na Muzika.co...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Muzika.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Muzika.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.