Izvor: BalkanRock.com, 06.Maj.2016, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Judas Priest – Battle Cry (2016)

Kada bih morao da opišem ovaj live album u jednoj rečenici, ona bi glasila: BOGOVI I DALJE VLADAJU! Turneja povodom poslednjeg albuma “Redeemer of souls” iz 2014.godine, trajala je skoro dve godine, a ovaj živi nastup snimljen je 1.avgusta 2015. godine na Wacken festivalu. Svi oni koji su prisustvovali koncertu Priesta na prošlogodišnjem Belgrade Calling festivalu, imali su priliku da vide koliko je energije i sveže krvi uneo Richie Faulkner, još jedan pametan potez benda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << />
Što se tiče samog albuma, maestralno. Metalni bogovi nas kroz spoj novih i starih pesama, prepunih energičnih i čvrstih rifova, razbijačke ritam sekcije, vode na putovanje koje niko ne želi da se završi. Šta tek reći za Rob Halforda, čovek u 65. godini života ima i dalje moćniji glas od daleko većeg broja mlađih i “nabeđenijih” pevača. Jeste da je tokom godina malo izgubio na visini, ali su boja i volumen daleko bolji nego u ranijem periodu.

Od uvodnog instrumentala “Battle cry” na koji se nadovezuju “Dragonaut” i “Metal gods“, oseća se energija koju, uz još svega par bendova uglavnom starije garde, je nemoguće opisati. Slede dva klasika, “Devil’s child” i vanvremenska “Victim of changes” u kojima Glenn Tipton, Ian Hill i Rob pokazuju da nisu još za staro gvožđe. “Halls of Valhalla” je jedna od najboljih pesama u novijoj Priest diskografiji, moćna, čvrsta, sa fenomenalnim solažama i vokalom koji ubija. Naslovna numera sa poslednjeg albuma “Redeemer of souls” spušta tempo i priprema vas za ono što će uslediti, a to je ponovo jedan klasik sa “Stained class” albuma, jedno od najboljih ostvarenja u metal muzici uopšte, “Beyond the realms of death“.

Slede razbijačka “Jawbreaker“, onda jedan od najvećih hitova u rok/metal muzici svih vremena “Breaking the law“, i zaista je neverovatan osećaj čuti 75 hiljada ljudi kako peva refren. Deo kada Halford motorom izađe na binu, znači da je došlo vreme za poslednji set pesama, koji naravno uvek započinju sa “Hell bent for leather“. Jedan od najpoznatijih uvoda od kako je sveta i metala, “The Hellion” koji publika otpeva od početka do kraja, nas uvodi u heavy moćnu “Electric eye“. Pred sam kraj, kako je to i običaj, sledi “You’ve got another thing coming” sa neizostavnim horskim pevanjem od strane publike. Kada bubnjar Scott Travis upita publiku koju pesmu bi želeli da čuju, znate da sledi jedan od najpoznatijih uvoda na bubnju ikada. “Painkiller” i dalje stoji kao najviši vrh, kao nešto sto se dešava samo jednom, gotovo nemoguć spoj energije, brzine, besa i moći na jednom mestu, odlično odsvirana i veoma dobro otpevana.

DVD verzija ima četiri pesme više, počev od “Living after midnight“, pa preko pesama koje su ubačene na drugom delu turneje, kao što su “Desert plains“, “The rage” i “Screaming for vengeance“. Jedan izuzetan live album, koji će se dopasti svim ljubiteljima heavy metala.

Spisak pesama:

1. Battle Cry (Intro) (0:32)

2. Dragonaut (4:12)

3. Metal Gods (4:13)

4. Devil’s Child (5:18)

5. Victim of Changes (8:58)

6. Halls of Valhalla (6:07)

7. Redeemer of Souls (4:10)

8. Beyond the Realms of Death (7:01)

9. Jawbreaker (4:05)

10. Breaking the Law (2:47)

11. Hell Bent for Leather (4:26)

12. The Hellion (0:36)

13. Electric Eye (4:36)

14. You’ve Got Another Thing Coming (11:02)

15. Painkiller (7:25)

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.