Intervju: ChinChilla / 2012

Izvor: SerbianUnderground.com, 12.Feb.2012, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Intervju: ChinChilla / 2012

SUG sajt se ozbiljno zauzima za širenje svih elemenata kako hip-hopa uopšte, tako i same rep muzike i svih njihovih elemenata. Time želimo da kažemo da od SUG-a u budćnosti, bližoj i daljoj, možete da očekujete veliki broj intervjua i to ne samo sa reperima već i DJ-vima, producentima, bitmejkerima, graffiti umetnicima itd. Imaćete priliku da čitate intervjue kako sa mladim demo izvođačima koji budu osvajači nagrade „Pesma Meseca“, tako i sa već odavno afirmisanim i poznatim rep glavama!
Rešili smo da 2012. intervju godinu otvorimo intervjuom sa jednim, trenutno, vrlo uticajnim mladim bitmejkerom koji je između ostalog doprineo i kvalitetu SUG Audio Battle 2011. turnira, a čije je ime ChinChilla.

>> Za početak kratko predstavljanje, ko se krije iza imena ChinChilla?
Krije se Dragoljub Stošić, student i fin mladić iz Vranja, jou…
>> Koliko si dugo u rep priči? Poznato je da se većina ljudi koji požele da se bave ovom vrstom muzike, odmah lati mikrofona. Šta je bilo presudno u tvojoj odluci da praviš bitove?
U rep priči sam od rođenja, šalim se. Pa nekih 4-5 godina. Rep salušam mnogo duže, ali da kažem da sam u tim rep krugovima, neka bude 4-5 godina. Presudno u mojoj odluci da pravim bitove bilo je to što sam hteo da pravim mnogo dobre rep bitove!
>> U kojim bitmejkerima si video svog uzora, ako ih je bilo?
Kad sam bas počinjao, Coby. Sad Pharrell Williams, DJ Khalil, Sid Roams, Alchemist itd. ima ih još dosta ali ovi mi prvi padaju na pamet.
>> Danas nije teško doći do raznih software-a za bavljenje produkcijom, pa eto verovatno ima onih koje bi zanimalo, koje ti programe koristiš?
Od početka pravljanja bitova radim u Fruity Loops studiju, mada znam da radim i u Reason-u, i Logic-u, Cubase-u.
CHINCHILLIN SOUNDCLOUD (preslušajte neke od radova)
>> Kad smo već spomenuli produkciju da li se njom i baviš, ili je to isključivo bitmejking?
Pa bavim se da kažem i produkcijom, završio sam školu SAE u Ljubljani, koja je neka najprestiznija škola što se tiče tih digitalnih medija. SAE stoji za Sound and Engeeniring, skoro se otvorila i u Beogradu pa koga zanima audio/video produkcija mogao bi da baci pogled. Ali nisam toliko stručan sa produkcijske strane, koliko sa bitmejkerske.
>> Za bavljenje ovom stranom rep muzike potrebno je više od samih programa koje smo spomenuli, tu je naravno i talenat, pa da li si ti možda i muzički potkovan?
Ja ne znam ni jednu jedinu notu, niti akord. Tako da nisam muzički potkovan. Ali imam dobro uvo i to je to valjda. Inače, kao mali san pošao u muzičku školu, ali me je smorilo posle par časova hihihi.
>> Da li više voliš da sempluješ ili se prevashodno oslanjaš na svoje sviranje, i možeš li da otkriješ ljudima gde najčešće zaviruješ u potrazi za dobrim semplom?
E, baš nemam neku rutinu. Kako kad. Čini mi se da se podjednako dobro snalazim i u semplovanju i u sviranju. Mada više volim svirane bitove, nekako znaš da je sve tvoje. A kad skidam semplove, pustim po 30-40 albuma baš svakakvih žanrova i posle preslušavam, trazim, kopam…
>> Još uvek si mlad i još uvek negde probijaš svoje ime na mapi poznatih srpskih bitmejkera, ali si već sarađivao sa dosta jakih kao i manje poznatih imena, da li bi mogao da navedeš neke od njih i koja saradnja ti je posebno draga?
Paa ovako, saradjivao sam i sa našim i sa inostranim reperima. Od naših tu su. Ajzea, Mlata i Cobran, Žuti, Džeri, Rolex, Cvija heheh, Elitni Odredi, One Shot, Ziplok, Marlon Brutal, Zhozi Zho. Ima ih još baš, baš dosta ali mi je stao sad nešto mozak… Mada generalno svima ko su „nešto“ na srpskoj rep sceni sam radio muziku.

>> Da li postoji neki noviji reper na sceni kome bi bez razmišljanja poklonio bitove za album, iz čistog pozitivnig mišljenja o njegovom radu?
Iskreno slabo pratim srpsku rep scenu, osim par drugara koje i slušam, ali ako je neko dobar i trudi se naravno da bih poklonio par bitova bez razmišljanja.
>> Na neki način si učestvovao i u nedavno održanom SUG Audio Battle turniru tako što si poklonio matricu pobedniku, domaći proizvod za domaću scenu, prema tome, šta misliš, koliko je važan ovakav vid saradnje, organizovanje sličnih turnira uopste, pomaže li to domaćoj demo rep sceni?
Naravno da pomaže demo sceni i da je bitan. Gotivim te MC betlove, turnire, bit betlove i sl., jer pravi dolaze do izražaja! Svi koje su na neki način u repu, treba da učestvuju i u njegovoj ekspanziji. A organizovanje žurki i turnira spada u ekspanziju, tako da je to hit! Podražavam svakako.
>> Zanimljivo je to da ti je u radu podršku pružio jedan veoma poznat reper sa domaće scene, u pitanju je Ajzea. Kako je došlo do vašeg poznanstva i saradnje?
Heheh, do poznanstva je došlo tako što smo se upoznali preko neta još pre 4-5 godina, tako nešto. A saradnja izmedju nas je bila spontana reakcija, on surovi reper, ja još suroviji bitmejker i moralo je da se desi Inače na njegovom albumu će se naći dosta mojih bitova, jea! Pozdravljam ga ovim putem!
>> Koja je otprilike cena tvojih bitova i na koji način reperi mogu da te kontaktiraju?
Pazi, otprilike ovako: od 30e do 500e. Tako da šta znam, zavisi od bita, ko kupuje i tako to. Sve je to relativno. A svi koji bi želeli Chinchilla proizvod mogu da me kontaktiraju na mom fejsbuk profilu ili preko moje sekretarice koju će dobiti na broju 063/ 75.. šalim se Na fejsu brate. „ChinChilla Facebook Profil“
>> Hvala na ovom intervjuu i srećno u daljem radu!
Veliko hvala vama i srećno u organizovanju još mnogo turnira i širenju repa!
Saradnja ChinChille (bit) i Džerija:

Nastavak na SerbianUnderground.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SerbianUnderground.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SerbianUnderground.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.