Izvor: RTS, 10.Mar.2024, 16:41

Жигманов честитао почетак месеца Рамазаhttps://admin.rts.rs/admin/platform/core/stories/form.xhtml?currentTab=contentTab&dataId=5385723#на

Министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог Томислав Жигманов честитао је свим носиоцима власти исламске заједнице и верницима муслиманске вероисповести у Србији почетак светог месеца Рамазана.
Томислав Жигманов је верницима, међу >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << којима су најбројнији Бошњаци, затим Албанци, Турци, Ашкалије, Египћани, Горанци, као и део припадника ромске националне заједнице, пожелео да месец испосте у кругу породице и најмилијих, у здрављу и општем благостању.
"У име Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог и у лично име, честитам свим муслиманима у Републици Србији почетак светог месеца Рамазана, речима у духу утемељене традиције: 'Рамазан шериф мубарек олсун'", наводи се у честитки.
Месец Рамазан, који ове године почиње заласком сунца 10. марта, месец је у коме је, према веровању муслимана, свевишњи Бог прописао пост и друга одрицања да би се верници клонили греха.
Како је навело ресорно министарство, а према исламским предавањима, верује се да Бог посебно награђује оне који посте.
"Сам пост није само уздржавање од хране и пића, већ и од ружних мисли, ружног говора и неваљаних дела, као и привикавање себе на то како бити бољи човек и када се пост заврши и овај месец прође", наводи се у саопштењу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.