Programi Galerije Matice srpske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Avg.2022, 09:10

Programi Galerije Matice srpske

U okviru pratećeg programa izložbe Partizanka i Fragonar. Kolekcija slika Jovanke Broz u petak, 12. avgusta u 19.00 sati Snežana Mijić, konzervatorka GMS, predstaviće publici rad na rekonstrukciji prostora vile, u kojoj je Jovanka Broz živela nakon smrti supruga, i koja je prezentovana pomoću modula Virtuelne stvarnosti (VR).

Manifestaciju Leto na Trgu galerija 2022 ovaj četvrtak,11. avgusta u 21.00 sat obeležiće nastup sastava The Bad Week na platou Trga galerija. Muzički >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sastav The Bad Week nastao je u julu 2020. godine u Novom Sadu, kao ulični bend koji je svoju muzičku genezu započeo na novosadskim pločnicima u centru grada, doprinoseći njegovoj atmosferi, da bi kasnije nastavio život nastupajući po klubovima i festivalima širom Srbije. Ovaj jedinstveni trojac (gitara, bubnjevi, harmonika) je, pored kaver muzike koaj je većinski orjentisana na američki kantri bluz stil, kroz nastupe stvorio i autorski repertoar, koji je 2021. godine pretočen u album So it Was. Članovi benda su Strahinja Jajić (vokal, gitara),Stefan Stefanović Gile, a. k. a. Gileta Slim (usna harmonika) i Daniel Sethaler(bubnjevi, kahon).

Avgust u Sobi za prepuštanje umetnosti je u bojama Letnje noći (1962) Lazara Vujaklije. Film o ovom umetničkom delu može se pogledati na  Jutjub kanalu:

https://www.youtube.com/watch?v=P9B24nvbNx8&ab_channel=GalerijaMaticesrpske

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Miodrag Spasojević - Štrika: Obala

Izvor: Arte, 08.Avg.2022

Poziv na otvarenje izložbe umjetničkih fotografija iz ciklusa "Obala" Miodraga Spasojevića Štrike, koje će biti upriličeno u četvrtak, 11. avgusta 2022. godine u 19. sati... 

Nastavak na Arte...

Digitalna rekonstrukcija salona Jovanke Broz u petak u Galeriji Matice srpske

Izvor: Radio 021, 08.Avg.2022

Digitalna rekonstrukcija salona Jovanke Broz u okviru pratećeg programa izložbe "Partizanka i fragonar. Kolekcija slika Jovanke Broz" održaće se u petak, 12. avgusta, u Galeriji Matice srpske.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.