Izvor: SEEcult.org, 01.Okt.2018, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Šarl Aznavur

Slavni francuski pevač i kantautor Šarl Aznavur (Charles Aznavour) preminuo je u 95. godini, preneli su svetski mediji. Aznavur je tokom višedecenijske karijere prodao više od 180 miliona ploča, a pojavio se u više od 60 filmova. Jermenskog porekla, Aznavur je rođen 22. maja 1924. godine u Parizu u imigrantskoj porodici kao Shahnour Vaghinag Aznavourian. Proglašavan “francuskim Frenkom Sinatrom”, Aznavur je bio najpoznatiji po hitu “She” iz 1974. godine.

Nastavak na SEEcult.org...






Povezane vesti

Francuski šansonjer Šarl Aznavur preminuo u 94. godini

Izvor: Danas, 01.Okt.2018

Getty Images Francuski pevač i kantautor Šarl Aznavur preminuo je u 94. godini, nakon karijere koja je trajala 80 godina, potvrdio je njegov predstavnik za štampu. Ovaj pevač je prodao više od 180 miliona ploča i igrao u više od 60 filmova. Najpoznatiji je po hitu „She“ iz 1974, a zvezdu na...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.