Izvor: Blic, 24.Feb.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda autsajdera

Pobeda autsajdera

Čarliz Teron i Džoni Dep proglašeni su za najbolje glumce na preksinoćnoj dodeli nagrada Američkog udruženja glumaca u Los Anđelesu. Dep je nagrađen za ulogu u filmu 'Pirati sa Kariba' Gora Verbinskog, a Čarliz Teron za portret serijskog ubice u filmu 'Čudovište' Pati Dženkins. Za istu ulogu glumica je dobila 'Srebrnog medveda' na Berlinskom festivalu.

Priznanje za najbolju glumačku postavu pripalo je ekipi filma 'Gospodar prstenova: Povratak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kralja' Pitera Džeksona. Džekson je za treći deo serijala dobio nagradu Američkog udruženja režisera. Nagrade za epizodne uloge pripale su Timu Robinsu, za 'Mističnu reku' Klinta Istvuda i Rene Zelveger za 'Hladnu planinu' Entonija Mingele.

Iznenađenje večeri bila je nagrada za Džonija Depa, pošto su za favorite u kategoriji najbolji glumac važili Šon Pen ('Mistična reka') i Bil Mari ('Izgubljeni u prevodu').

Što se televizijskih kategorija tiče, serija 'Seks i grad' dobila je nagradu za najbolju glumačku postavu u komičnoj seriji, dok je Megan Malali proglašena za najbolju glumicu u komičnoj seriji za 'Vil i Grejs'.

Udruženje glumaca dodelilo je počasnu nagradu za životno delo Karlu Maldenu. (Beta)

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.