Mostovi Rundek Cargo Trija

Izvor: SEEcult.org, 05.Maj.2015, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mostovi Rundek Cargo Trija

Rundek Cargo Trio vraća se pred beogradsku publiku koncertima 12. i 13. juna u Barutani, gde će promovisati novi CD album "Mostovi", koji će u Srbiji objaviti promoterska kuća Long Play.

"Kreće akcija zvana 'Mostovi'... izlazak albuma, koncerti, bine, druženja... čuda sva...!!!", poručili su gitarista i pevač Darko Rundek, violinistkinja Isabel i multiinstrumentalista Dušan Duco Vranić.

Long Play je najavio izlazak "Mostova" za 25. >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << maj, kada će disk moći da se dobije isključivo uz kupljenu ulaznicu za neki od dva beogradska koncerta, koja košta 1.500 dinara.

Kupovina CD+ulaznice biće moguća samo na glavnim Eventimovim prodajnim mestima - blagajnama Doma omladine Beograda i Kombank arene, Bilet servisu na Trgu republike i u tržnom centru "Ušće".

Za koncerte Rundek Cargo Trija u Barutani do 25. maja trajaće i pretprodaja samo ulaznica (bez CD-a) koja košta 1.200 dinara, takođe preko mreže Eventim.

      Foto: Sanda Hržić

CD "Mostovi" pojaviće se u redovnoj prodaji tek nakon koncerata u Barutani.

Rundek Cargo Trio kao najavu svog drugog albuma objavio je početkom aprila singl "Don Juan". Na "Mostovima" će biti i raniji singl "Midnight Calypso", koji je izvođen i do sada.

"Pesma 'Don Juan' nastala je kao song za istoimenu plesnu predstavu i bavi se onim strastvenim i tajanstvenim što povezujemo s tim mitskim zavodnikom iz Sevilje, a doživeli smo i doživele u vlastitom iskustvu", naveo je Rundek.

Autor, pevač i gitarista Darko Rundek 80-ih godina predvodio je zagrebački novotalasni bend Haustor, iza koga su ostali klasici domaćeg rokenrola poput albuma "Treći svijet" (1983) i pesama kao "Ena", "Uzalud pitaš", "Šal od svile"... Rundek je 90-ih započeo samostalnu karijeru, okupivši mnogoljudni Cargo orkestar na CD-ovima "Ruke" (2002), "Mhm A-ha Oh Yeah Da-da" (2006) i "Live in Dom omladine" (2008). Sa violinistkinjom Isabel i multiinstrumentalistom Dušanom Ducom Vranićem osnovao je potom Rundek Cargo Trio koji je prvi album "Plavi avion" objavio 2010.

*Foto: Sanda Hržić



(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.