Interkulturalno veče društvenih igara u RKC-u

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Nov.2019, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Interkulturalno veče društvenih igara u RKC-u

Sa željom da se mladi iz različitih nacionalnih zajednica upoznaju, povežu i druže, neformalna grupa "Matkovci" odlučila je da 7. novembra u prostoru Rusinskog kulturnog centra u Novom Sadu organizuje događaj "Veče sa nama kroz igru".

Svesni činjenice da je međusobno poznavanje različitih nacionalnih zajednica često veoma površno i ispunjeno sa dosta stereotipa, njihova ideja je da kroz ovaj projekat, za početak, otvore rusinsku zajednicu ka svim drugim zajednicama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u gradu i da kroz zajedničke, interaktivne aktivnosti rade na međusobnom povezivanju.

Veče društvenih igara biće prilika da se Rusinski kulturni centar prepozna kao mesto interkulturalnosti gde će mladi iz svih zajednica biti dobrodošli i gde će steći nove prijatelje sa kojima će se lepo provesti i iznova družiti, unutar ali i izvan kulturnog centra.

Članovi i članice grupe "Matkovci" pripremili su različite igre - Catan, Ticket to ride, Dixit, Kingdomino, Codenames, Who did it, Port Royal.

Događaj je besplatan i otvoren za sve zainteresovane. Progam počinje u 19.30 časova. Rusinski kulturni centar nalazi se u ulici Jovana Subotića 8 (ulaz iz dvorišta).

Samo kroz međusobno upoznavanje, druženje i kvalitetno provedeno vreme zajedno možemo da radimo na tome da naše društvo bude što povezanije, a samim tim i bogatije, poručuju iz grupe "Matkovci".

Dodatne informacije mogu se dobiti putem mejla lokomotivans@gmail.com ili telefonom na brojeve i 064 6131 958 (Ivan) i 064 164 2156 (Višnja).

"Veče sa nama kroz igru" realizuje se kroz projekat "LOKOMOTIVA - lokalna omladinska inicijativa". Projekat u 2019. godini sprovode udruženja HMM Novi Sad, BalkanIDEA Novi Sad i CEKRO, uz podršku programa OPENS 2019 - Omladinska prestonica Evrope Novi Sad, koji se sufinansira sredstvima Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine i Ministarstva kulture i informisanja, kao i Gradske uprave za sport i omladinu - Kancelarija za mlade Novi Sad, u okviru realizacije Lokalnog akcionog plana politike za mlade Grada Novog Sada za 2019. godinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.