Dž.R.R. Martin objašnjava odsustvo homoseksualnih scena u svojim knjigam

Izvor: Art-anima.com, 14.Avg.2014, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dž.R.R. Martin objašnjava odsustvo homoseksualnih scena u svojim knjigam

Od početka emitovanja televizijske serije "Igra prestola" uočene su manje ili veće nedoslednosti u odnosu na literarne uzore. Jedna od drastičnih razlika između knjiga Dž.R.R. Martina i TV serije jeste prikazivanje eksplicitne homoseksualnosti, koja je naročito izražena u odnosu između kralja Renlija i ser Lorasa. U svom nedavnom izlaganju na Festivalu knjige u Edinburgu, Martin je objasnio zašto taj deo ne postoji u knjigama.

Odgovarajući na ovo pitanje, pisac je rekao da je način na koji on pripoveda prilično limitirajući faktor. Pošto se pripovedanja odvija kroz perspektive određenih likova, od kojih ni jedan nije gej, opis tih scena bio bi nemoguć ili bi kvario tok samog pripovedanja. Prema Martinu, TV serija nema tih problema, pošto nije limitirana perspektivom likova pripovedača.

Martin je dodao da, iako opisa tih scena nije bilo, to ne znači da ih neće biti u budućnosti, ali da, iako mnogi čitaoci (naročito žene) to priželjkuju, on neće ispunjavati sve želje. Objasnio je da on sam mora da se povinuje radnji i njenom logičkom razvoju, te da će, ako se stvari tako budu odvijale i radnja to bude zahtevala, on opisati i scene eksplicitne homoseksualnosti.
 

Nastavak na Art-anima.com...






Povezane vesti

Otkrivena najveća misterija ''Igre prestola''?

Izvor: Art-anima.com, 15.Avg.2014, 08:55

Fanovi popularne serije "Igra prestola" možda su uspeli da otkriju možda najdramatičniji finalni zaplet Džordža R.R. Martina, piše "Telegraph", a prenosi B92.net...Džordž R.R. Martin nagovestio je da je jedna od najpopularniji teorija fanova u vezi sa predstojećim zapletom u njegovoj knjizi...

Nastavak na Art-anima.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.