Izvor: RTS, 05.Mar.2024, 23:07

Ватрогасци више сати гасили пожар у Чачку, евакуисано 50 станова

Гашење пожара у стамбеној згради у чачанском насељу Љубић кеј трајало је више сати, а ватрогасци ће вероватно читаве ноћи имати посла на догашивању пожара. Због ватрене стихије евакуисани су станари више од 50 станова те и суседне зграде.
Ватрогасцима >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је дојава о пожару у Улици Данице Марковић стигла око 19 часова. Ватрена стихија је кренула од стана на осмом спрату и захватила читаво поткровље стамбене зграде, коју су убрзо напустили сви станари.

“40 година већ ту живим, први пут доживљавам овако нешто. Јако је стресно, сви су се уплашили“, каже Мирјана Стругаревић, станарка зграде.
Стаменка Аћимовић живи у приземљу. “Ја сам у приземљу па ми је било мало лакше али страшно, страшно, недај Боже никоме“, навела је Стаменка.
У помоћ ватрогасцима-спасиоцима, који су пожар гасили са више ватрогасних возила пристигле су све комуналне службе и градски Штаб за ванредне ситуације.
“Помогли смо станарима те зграде да се евакуишу, изгасили смо им струју, међутим, видели смо и уочили смо да становништво није спремно за овакве ствари јер користили су лифт уместо степеништа и то више пута смо напомињали, не само ја, већ и све колеге које су из ове бранше. Тако да ћемо морати да се позабавимо више том неком превентивом“, каже начелник Штаба за ванредне ситуације у Чачку Братислав Зечевић.
Саобраћај у Улици Данице Марковић на Љубић кеју обустављен је у току акције гашења пожара. Узрок и размеру штете утврдиће истрага.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.