Izvor: RTS, 22.Feb.2024, 15:27

Лабовић: Посебна пажња Дунаву и култури на 45. Међународном сајаму туризма

Међународни сајам туризма изузетно је значајан јер се Туристичка организација Србије обраћа домаћим туристима, а са жељом да подсете грађане на дестинације у Србији, рекла је директортка ТОС-а Марија Лабовић. Посебна пажња пружена је Дунаву и култури. Четрдесет >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << пети Међународни сајам туризма под слоганом "Авантура почиње овде" траје до недеље увече.
Велико интересовање за 45. Међународни сајам туризма међу посетиоцима током првог дана. Туристичка организација Србије користи прилику да подстакне домаће туристе да обиђу дестинације у Србији.
"Посебну пажњу смо посветили према два туристичка производа, то су Дунав и култура, тако да имамо и две нове публикације – 'Мој Дунав' и 'Упориште духовности'. Желимо да покажемо богатство наше различитости", каже Лабовићева.
Наводи да је чињеница да већина страних туриста међу првим разлозима доласка у Србију наведе културно-историјско наслеђе.
Лабовићева каже да је направљен низ различитих активности на Сајму туризма, примена виртуелне интелигенције, али и представљање наших старих заната.
"Желимо да сваки посетилац и понесе неку успомену с овог сајма као подсетник где ће путовати у Србији ове године", поручила је Марија Лабовић.
Туризам у претходној години Прошла туристичка година је била рекордна у броју долазака у Србију, али и броју ноћења.
Зарада од туризма прошле година износила је преко две и по милијарде евра, а јануар 2024. године такође је рекордан.
"Наставља се тренд раста што нас јако радује и даје нам право на оптимизам да и ова година буде заиста добра, рекордна година", каже Лабовић.
Директорка ТОС-а очекује да ће изградња Експо 2027. такође утицати на промоцију Србије као туристичке дестинације.
 
 
Излагачи из 27 земаља се налазе на Сајму, а први пут и четири нове државе – Камбоџа, Либија, Света Луција и Еквадор.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.