Izvor: RTS, 08.Avg.2023, 19:19

Председник најавио да ће лекари опште праксе одобравати боловање до 30 дана

Председник Александар Вучић најавио је да ће према најављеним изменама закона лекари опште праксе моћи да одобравају боловање у трајању до 30 дана.
Александар Вучић је рекао да је министарка здравља Даница Грујичић потпуно у праву за све што је >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << рекла.
"Нама се 57. или 58. дан нагло опорави 91 одсто оних који узму боловање. Сви у исти дан се опораве. Да ли стварно верујете да је то могуће и сви се правите да не знате о чему је реч", рекао је Вучић.
"Донели смо одлуку, хвала госпођи Грујичић на размевању, прихватили смо део критика јавности, саслушали смо људе и друга стручна мишљења и повећаћемо то уместо 15 дана биће 30 дана без комисија које су потребне", нагласио је Вучић.
Напоменуо је да, као што је министарка рекла, то се неће односити на онколошке болеснике, особе са инвалидитетом, труднице и оне који су непосредно имали операције.
Претходно је министарка здравља најавила да ће лекари опште праксе моћи да одобре две недеље боловања.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.