Izvor: RTS, 17.Apr.2023, 18:16

Ђурђевић: Лето се проширило на пролеће и јесен, годишње и до 30 топлих дана више

Метеоролог Владимир Ђурђевић каже да је раније у Србији годишње просечно било 90 летњих дана, а сада имамо 20 до 30 дана више летњих температура. "Лето се проширило на пролеће и јесен. Зиме су постале благе, више личе на позну јесен, снег се мало задржава", каже Ђурђевић. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Метеоролог Владимир Ђурђевић рекао је гостујућу у Београдској хроници да је зима била трећа најтоплија у Бограду, а друга најтоплија у Србији.

Према његовим речима, сутра и прекосутра  се очекује време слично данашњем, ред кише и сунца, а температура до 15 степени. Ђурђевић најављује стабилизацију времена од среде и прави пролећни викенд са лепим временом. Међутим, како је рекао, следеће недеље се може очекивати опет клацкалица - ред кише и ред сунца.
Истакао је да не би требало да буде оштријег захлађења током пролећа.
"Ово је пролеће како треба да изгледа и зато би требало да се радујемо. Од 1. маја стабилизација времена. Мај је познат по наглим променама. Температуре ће бити у просеку и мало више падавина", рекао је метеоролог.
Раније је у Србији годишње просечно било 90 летњих дана, односно дана када је температура виша од 25 степени.
Ђурђевић је објаснио да сада имамо 20 до 30 дана више летњих температура. "Лето се проширило на пролеће и јесен. Зиме су постале благе, више личе на позну јесен, снег се мало задржава", каже Ђурђевић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.