Izvor: RTS, 09.Sep.2023, 06:31

Снажан земљотрес у Мароку, погинуло најмање 296 особа

Снажан земљотрес погодио је мароканске планине Високи Атлас усмртивши најмање 296 људи: Уништено је доста зграда а становништво је у паници напуштало куће.
Готово 300 људи погинуло је у снажној земљотресу јачине 6,8 по Рихтеровој скали који је погодио >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Мароко, саопштио је Геолошки завод САД. Геофизички центар Марока саопштио је да је земљотрес био јачине 7,2 степена са епицентром у области Игил у Високом атласу

Земљотрес је био на релативно малој дубини од 18,5 километара, и на удаљености од 72 километра југозападно од Маракеше.
Мароканско министарство унутрашњих послова саопштило је да је број погинулих прелиминаран и да су 153 особе повређене. Већина смртних случајева регистрована је у планинским пределима до којих је било тешко доћи.
Становници Маракеша, најближег великог града епицентру, рекли су да су се неке зграде срушиле у старом граду, који је под заштитом Унеска, а локална телевизија је приказала слике срушене минарете џамије са рушевинама које леже на смрсканим аутомобилима.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.