Izvor: RTS, 13.Mar.2024, 21:55

Тужилаштво тражи затвор за окривљеног који је 29 пута осуђиван због утаје пореза

Треће основно јавно тужилаштво у Београду поднело је оптужни предлог против до сада 29 пута правоснажно осуђиваног мушкарца због сумње да је као директор привредног друштва са седиштем на Новом Београду утајио порез.
Педесет деветогодишњи З. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << М. је, наводи  се у саопштењу, у намери да делимично избегне плаћање пореза, дао лажне податке које су од утицаја за утврђивање обавеза, није подносио ПДВ пријаве, пореску обавезу за порез на додату вредност није исказао у пословним књигама, није ни платио порез на додату вредност у укупном износу од 2,4 милиона динара.
"Имајући у виду да је окривљени 29 пута правноснажно осуђиван, јавни тужилац Трећег основног јавног тужилаштва у Београду је предложио суду да окривљеног осуди на казну затвора у трајању од четиру године и седа, месеци и да му изрекне новчану казну у износу од 100.000", наводи се у саопштењу Тужилаштва.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.