Izvor: RTS, 22.Avg.2023, 16:25

Од 15. септембра власници нелегалних објеката могу да се пријаве за прикључак на струју, воду и гас

Грађани који живе у нелегалним објектима моћи ће у року од 30 дана, почевши од 15. септембра 2023, да поднесу пријаве за прикључење на струју, грејање, воду и канализацију испуњавањем формулара који ће бити достављен општинама, саопштено је након седнице Владе. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници Уредбу о начину, условима и поступку за привремено прикључење на електроенергетску мрежу, гасну мрежу и/или мрежу даљинског грејања, водовод и канализациjу незаконито изграђених објеката, која прописује начине, услове и поступке за то прикључење.

Уредбом је предвиђено да прикључак за струју, воду, канализацију или грејање могу да добију само власници кућа и станова и чланови њихових домаћинстава који су изградњом, односно куповином, трајно решавали своје стамбено питање и који у њима живе. Oва могућност се не односи на пословне објекте, нити на инвеститоре који су нелегално градили и објекте нису прикључили на комунално инфраструктуру.
Такође, прикључење је привременог карактера и не утиче на утврђивање правног статуса објекта који се прикључује на инфраструктуру.
Уредбом је прописано да власник може да поднесе захтев за привремено прикључење на све инфраструктурне мреже које су утврђене овим документом или на само неку од њих, о чему ће се изјаснити у захтеву за привремено прикључење које буде подносио. Прикључење је могуће само за један објекат, односно један стан истог власника.
Грађани који живе у нелегалним објектима моћи ће у року од 30 дана, почевши од 15. септембра 2023. године, да поднесу пријаве за прикључење на струју, грејање, воду и канализацију на формулару који ће бити достављен општинама.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.