Izvor: RTS, 03.Jan.2024, 12:05

Фонд ПИО: Јануарске пензије увећане за 14,8 одсто стижу у фебруару

Корисницима пензија и осталих права из пензијског и инвалидског осигурања, примања ће, почев од јануара, бити увећана за 14,8 одсто, а износи усклађени за овај проценат биће им исплаћени у фебруару, објавио је Републички фонд ПИО.
Поменута повишица >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << резултат је примене тзв. швајцарске формуле плус, а просечна јануарска пензија ће након усклађивања износити око 45.775 динара.
Из Фонда ПИО су навели да је уредбом о условима, висини, обухвату корисника пензија и динамици исплате новчаног износа као увећања уз пензију, коју је Влада Србије донела 7. децембра, прописано да се новчани износ као увећање уз пензију исплаћује корисницима старосне, превремене старосне, инвалидске и породичне пензије која од децембра 2023. до новембра 2024. године не прелази износ од 51.618,14 динара.
У наведеном периоду новчани износ ће се исплаћивати, као и до сада, месечно уз пензију.
"Напомињемо да није потребно да корисници пензија подносе захтев за исплату увећаних пензија, с обзиром на то да ће се увећање, као и увек, обрачунати и исплатити од стране Фонда у редовном поступку, без доношења појединачних решења", закључује се у саопштењу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.