Izvor: RTS, 01.Mar.2024, 11:21

Полиција у Малом Зворнику спречила кријумчарење 12 миграната

Припадници Министарства унутрашњих послова, у наставку активности Штаба за сузбијање ирегуларних миграција у Малом Зворнику, спречили су синоћ кријумчарење миграната преко Дрине и државне границе са Босном и Херцеговином и ухапсили држављанина БиХ С. М. (24), због >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << сумње да је извршио кривично дело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи.
Након што је полиција у месту Доња Борина код Малог Зворника затекла С. М. који је преко Дрине чамцем превозио 12 ирегуларних миграната, осумњичени је искочио из чамца и покушао да преплива до обале која припада територији Босне и Херцеговине, наводи се у саопштењу МУП-а.

Брзом акцијом припадника Ронилачке јединице Жандармерије, С. М. је сустигнут и безбедно извучен на чамац, потом доведен до обале и ухапшен.

Ирегуларни мигранти задржани су због прекршаја незаконитог боравка у Србији и незаконитог преласка државне границе.
Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Шапцу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.