Izvor: RTS, 01.Mar.2024, 09:28

Изабран пословни човек године у Србији – творац софтвера за пецање који се користи у више од 100 земаља

Пословни човек године за 2023. годину је предузетник Вукан Симић, власник компаније "Фишинг Букер". Ове године за титулу је конкурисало 35 предузетника из 17 градова Србије који су у прошлој години остварили 212 милиона евра прихода и запошљавали преко 2.800 радника. "Фишинг >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Букер" је творац софтвера за пецање који се користи у преко 100 земаља, а у јуну ће представљати Србију на завршном такмичењу у Монте Карлу.
Србија нема излаз на океан или море, али је софтвер Вукана Симића преплавио цео свет елитног пецања.

"'Фишинг Букер' је онлајн травел компанија за планирање и букирање риболовачких експедиција. Ми послујемо у преко сто земаља широм света. И највећа част ми је што када неко упеца туну на Бахамима, то искуство и тај софтвер који омогућава то, праве људе из Србије и омогућила је једна апликација која је настала у Србији", каже Вукан Симић.
Вештачка интелигенција је неизоставни алат који нова генерација српских предузетника успешно користи у бизнису.
Иван Ракић, директор одиторске фирме "Ернст енд Јанг" за Источну Европу сматра да је наша највећа предност предузетнички дух који је обележио сваког нашег националног победника.
"Не сумњам да ће и ове године Вуканова сјајна идеја и иновативност доћи до изражаја", додаје Ракић.
Жири је ове године приметио јасну разлику између старије генерације предузетника и младих људи, што је добро.
"Млађа генерација јако добро бира своју тржишну нишу и труди се да у томе буде најбоља на свету. То је једна веома мудра одлука, они себи креирају тржиште и онда се у тој ниши труде да буде најбољи на свету", каже Дарко Будач, почасни председник жирија.
Независни жири састављен од колега предузетника готово сваки дан је обилазио такмичаре, и гледао како се поштују критеријуми од најмање четири милиона евра извоза, поштовање еколошких стандарда, иновативности и одрживости.
Српске компаније су увек привлачиле пажњу светске пословне елите и, како кажу у неформалним разговорима у Монте Карлу, посебно су се интересовали за размишљање и оригиналност идеја која долазе из наше земље.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.