Izvor: RTS, 23.Feb.2024, 09:51

Ланчани судар више од 100 возила у Кини, повређено најмање девет особа

Више људи је повређено у Kини, у ланчаном судару на залеђеном ауто-путу у којем је учествовало више од 100 аутомобила, јавили су кинески државни медији. Истрага о несрећи је у току. Талас хладног времена захватио је велики део Кине, а у појединим областима уведена је >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и ванредна ситуација.
Kако се наводи, поледица је узрок ланчаног судара до којег је дошло на аутопуту у кинеском граду Суџоу, у покрајини Ђангсу на истоку земље. Три особе су хоспитализоване због повреда, а шест људи је задобило мање огреботине, саопштила је саобраћајна полиција, преноси Ројтерс.
Kинеска државна телевизија Си-Си-Ти-Ви приказала је драматичне снимке ланчаног судара, са разбацаним деловима аутомобила и стакла.
Друмски саобраћај је поново успостављен, а полиција је саопштила да истражује како је дошло до несреће.
Велики део Kине протеклих неколико седмица захватио је талас хладног времена са мећавом и леденом кишом, а кинеска влада је током ове седмице у тим областима увела ванредну ситуацију због ниских температура, јавила је агенција Синхуа
За неколико централних и јужних кинеских области и даље је снази упозорење на ниске температуре и поледицу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.