Izvor: RTS, 18.Jun.2023, 06:32

Још једно хапшење и напад на Србе на КиМ, председник Вучић обраћа се јавности у 10 часова

Брата и сестру, K. Р. (15) и Д. Р. (17), припадници специјалних јединица косовске полиције Росу претукли су синоћ у Житковцу крај Звечана, саопштила је Канцеларија за КиМ. Јуче је на северу Косова и Метохије ухапшен Далибор Спасић, осумњичен за нападе на новинаре. Приштина >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и даље блокира пролаз возила са српским регистрацијама преко административних пунктова. Председник Александар Вучић обратиће се јавности у 10 часова.
Како Канцеларија за Косово и Метохију наводи, брата и сестру синоћ су припадници Росу јединица присилно зауставили док су возили квад, малтретирали их, гурали, а потом и физички на њих насрнули.
Доктор Бобан Митровић из КБЦ Косовска Митровица рекао  је да су они стабилно, али да су под тешким психичким стресом.
"Дечак је добио више удараца у пределу главе и ударац ногом у пределу слабина, док је сестра, која је била сувозач, брутално скинута са мотора, вучена по земљи и при томе задобила контузионе повреде десног рамена", рекао је Митровић.
На Јарињу је јуче ухапшен Далибор Спасић, осумњичен за нападе на новинаре, објавио је министар унутрашњих послова у Приштини Ђељаљ Свечља.
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић рекао је да je у петак у Северној Митровици било опсадно стање, да су косовски специјалци малтретирали грађане и покушали да ухапсе Србе.
У петак је у Лепосавићу ухапшен Немања Влашковић. Бранилац ухапшеног Влашковића, адвокат Предраг Миљковић, изјавио је да његов брањеник није нападао новинаре 29. маја у Лепосавићу, истичући да поседује доказ за то.
Приштина и даље блокира пролаз возила са српским регистрацијама преко административних пунктова
Стејт департмент поново је позвао председника Александра Вучића и Владу Србије да одмах и безусловно ослободе тројицу косовских полицајаца који су приведени 14. јуна.
Председник Србије Александар Вучић обратиће се нацији у 10 часова.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.