Izvor: RTS, 12.Dec.2023, 06:59

Зеленски: Надамо се да и даље можемо да рачунамо на помоћ САД; Русија: Председнички избори и у припојеним областима

Рат у Украјини – 657. дан. Руске снаге покренуле нову велику офанзиву на Авдејевку, саопштила је украјинска војска. Председник Володимир Зеленски, који ће се данас састати са америчким колегом Џозефом Бајденом, нада се да званични Кијев и даље може да рачуна на војну >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << помоћ САД. Руска Централна изборна комисија најавила је да ће председнички избори идуће године бити одржани и у припојеним украјинским областима упркос ванредном стању.
Руске снаге су покренуле нову велику офанзиву на Авдејевку, град на истоку Украјине, саопштила је украјинска војска, поручивши да се жестоке борбе настављају.
Председник Володимир Зеленски ће се данас у Белој кући састати са председником САД Џозефом Бајденом.
Зеленски је изјавио да се нада да званични Кијев и даље може да рачуна на Сједињене Америчке Државе у вези са војном помоћи.
Брисел жели да помогне Украјини пружајући даљу војну помоћ и да тој земљи омогући приступање пуноправном чланству, изјавио је високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ.
Истовремено, Мађарска је добила изузеће од одредби новог пакета санкција Европске уније против Русије и тако одбила претње које угрожавају њено снабдевање енергијом, изјавио је у Бриселу министар спољних послова те земље Петер Сијарто.
С друге стране, руска Централна изборна комисија саопштила је да ће председнички избори идуће године бити одржани и у припојеним украјинским областима упркос ванредном стању.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.