Izvor: RTS, 09.Okt.2023, 19:52

Још једна група српских ходочасника чека на повратак из Израела, "Ер Србија" наставља са редовним летовима

Преподне је у Београд редовном линијом слетео још један, трећи авион "Ер Србије", који је полетео из Тел Авива са српским држављанима. Ноћас је стигао и авион који је организовала Влада Србије за евакуацију наших држављана. На путу је остала још једна група ходочасника, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << који ће се у Србију вратити наредних дана. Уколико буде било потребе, Министарство спољних послова размотриће организовање још ванредних летова из Израела за Београд.
Трагедија - једногласни у опису ситуације су путници из Србије и страних земаља, који су јутрос стигли у Београд из Тел Авива. Од попришта трагичног сукоба до београдског тла, сати ишчекивања на израелском аеродрому.

Специјални лет "Ер Србије" у ноћи између недеље и понедељка, организован је у сарадњи са Владом. У њему су били наши држављани који су имали карте других компанија, а које су у међувремену отказале летове.
После два дана неизвесности, на тај лет укрцало се више од 120 људи.
"Хвала вам на брзој организацији, проласку свих провера на аеродрому, брзом укрцавању. Надам се да ћете имати добар лет, да су деца добро, као и ходочасници после два дана на аеродрому", поручио је у авиону српским држављнима конзул Амбасаде Србије у Тел Авиву Душан Вујовић.
Олакшање и загрљаји По слетању у Београд, олакшање и загрљај. Међу путницима су били спортисти, ходочасници и матуранти нишке богословије.
Још четрдесетак српских туриста, ходочасника остало је на путу, потврдили су за РТС у Српској православној цркви. Сличним информацијама располажу и у Националној организацији туристичких агенција.
"Реч је о ходочасницима који је на путовању требало да, осим Израела, обиђу и Египат, као и и да се накнадно, из Израела поново врате за Србију. Мислим да ће се, како сада ствари стоје, план променити и да ће се преко Египта ова група вратити кући", објашњава директор "Јуте" Александар Сеничић.
Редовни летови из Израела Министар спољних послова Ивица Дачић истиче да је Министарство спровело и помогло у спровођењу евакуационог лета.
"Остали летови ће бити редовни. Ако буде нових случајева, да има још додатни број наших држављана који не могу да нађу карте и да се снађу, размотрићемо то питање. За сад нема потребе", каже Дачић.
Наредни лет "Ер Србије" из Тел Авива планиран је за 10. октобар у 19 часова. Реч је о редовној линији националне авио-компаније, која на то одредиште лети четири до пет пута недељно.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.