Izvor: RTS, 09.Okt.2023, 18:23

Ухапшен осумњичени за злоупотребу платних картица, МУП позвао оштећене грађане да се јаве

Београдска полиција ухпсила је осумњиченог мушкарца да је користио непажњу грађана, који су у рукама у филијалама банака држали платне картице, да би записивао или фотографисао податке у виду броја платне картице или сигурносног кода. Сумња се да их је оштетио >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << за више од 450.000 динара. 
Ухапшени П. Р. (1991) сумњичи да је током августа, септембра и октобра ове године у Београду, у филијалама појединих банака разговарао са клијентима и наводио их да му покажу своју платну кратицу, саопштио је МУП.
Осумњичени је, такође, користећи непажњу клијената који су у рукама држали платне картице, записивао или фотографисао податке у виду броја платне картице или сигурносног кода, наводи се даље у саопштењу.
Потом је, како се сумња, прибављене податке користио да би пребацио новац са рачуна оштећених клијената на своје налоге у кладионицама. 
МУП је позвао грађане који су оштећени на овај или сличан начин да се јаве полицијским службеницима Одељења за сузбијање имовинских деликата УКП-а Полицијске управе за град Београд (Булевар деспота Стефана 107, улаз 3).
Како се сумња, П. Р. је на овај начин оштетио физичка лица за више од 450.000 динара. 
Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву, закључује се у саопштењу МУП-а.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.